Annons:

Kittlande länsderby direkt i premiären – så ser Skoog på nykomlingssäsongen

Daniel Skoog och hans Målilla Bandy inleder seriespel med ett högintressant derby mot Tjust på Tjustvallen i Gamleby på onsdagskvällen. Foto: Stefan Härnström

Kittlande länsderby direkt i premiären – så ser Skoog på nykomlingssäsongen

Seriepremiären i bandyns division 1 är här. Målilla kickar igång nykomlingssäsongen med ett rykande hett länsderby mot Tjust. 
– Det brukar alltid vara roliga, hårda och tuffa kamper mot Tjust, säger Målillas spelande huvudtränare Daniel Skoog. 

 

Annons:

Målilla Bandys medvetna satsning på spelare med koppling till orten föll väl ut och ledde klubben till serieseger i division 2 förra säsongen.

Nu ska Målilla ta tjuren vid hornen som nykomling i division 1. På onsdagskvällen står länsrivalen Tjust för motståndet i seriepremiären på Tjustvallen i Gamleby. 

– Det är väldigt roligt att det drar igång nu. När man får spela om poäng blir allting mycket roligare, säger spelande huvudtränaren Daniel Skoog, som delar på uppdraget som huvudtränare med Philip Svensk. 

Att det just blir ett kittlande derby direkt i premiären ser Daniel Skoog positivt på.  

– Tjust har gått rent på försäsongen med segrar i alla sju matcher och ser farliga ut. Jag tror på en stenhård match och det kommer nog vara jämnt hela vägen in. Jag tror att laget som kommer vilja mest kommer vinna. Både vi och Tjust vill ha en bra start på serien och det kommer väl märkas med att man inte vill gå bort sig, säger Daniel Skoog. 

"Nöjda med det vi har gjort"

Efter en försäsong med träningar i närliggande ishockeyhallar och matcher i bandyhallar gick Målilla gick på is på Venhagsvallen på måndagskvällen.

– Det var första passet hemma i Målilla. Det blir en annan gruppdynamik när man är på plats i Målilla och slipper åka iväg och fara. Bortsett från matcherna har vi inte varit på så stor is så ofta. 

Hur tycker du att ni ligger till inför premiären?

– Jättesvårt att säga. Ser man till träningsmatcherna tycker jag att vi ska vara nöjda med det vi har gjort. Vi jobbar hårt med det vi pratar om på matcherna och jag tycker att vi gör det bra.

Daniel Skoog är inställd på att det blir en tuff säsong som nykomling i division 1. 

– Förra säsongen var det vi som ägde mycket boll och styrde och ställde i matcherna. Vi gjorde som vi tyckte och ville. I år har vi pratat mycket om defensiven. Den måste klaffa varje match, vilka vi än möter, för att vi ska ha någon chans att knipa poäng. Chanser framåt skapar man i varje match och då är det väldigt noga att vi sätter chanserna som vi får. Det är två poäng vi ska ha och hur det ser ut i vissa matcher är inte så viktigt.

"Inte så att vi kan luta oss tillbaka"

Målilla är som sagt nykomling i division 1 och har inte satt någon målsättning för årets säsong. Det är fem lag – Tjust, Skirö, Jönköping, Åby och Åtvidaberg – Målilla möter två gånger och sex lag en gång. 

– Vi ska fortsätta jobba med det vi pratar om hela tiden och det är att vi alltid ska jobba hårt och försöka knipa poäng i varje match. Jag tror att de ska göra om division 1 till nästa säsong och det skulle kunna vara så att de bantar ner division 1 och då kan det vara flera lag som trillar ur. Det gör att det helt klart blir tuffare, men jag är inte helt säker på vad som händer.

Skoog lyfter fram vikten av framför allt tre spelare för att Målilla ska göra en bra säsong. 

– Jag tänker på Oskar Nilsson, nyförvärvet Martin Lindqvist och Ludvig Ivarsson som kan spela med både oss och Nässjö IF. Det är tre starka spelare och det är inte så att vi kan luta oss tillbaka utan vi andra måste hjälpa till. Alla spelare kommer behöva göra ett jäkla jobb i varje match för att det ska gå vägen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt