Annons:

Buskörning på fotbollsplan i helgen: ”Onödigt och tråkigt”

Lillesjö IP utsattes för skadegörelse under helgen efter att någon har kört omkring med ett fordon på den ena fotbollsplanen. Bilden är ett montage. Foto: Privat/Lotta Madestam

Buskörning på fotbollsplan i helgen: ”Onödigt och tråkigt”

Någon har kört omkring med ett fordon på en av fotbollsplanerna i Mörlunda i helgen. Det gör Mörlunda GIF:s ordförande Johan-Arvid Danielsson irriterad. 
– Så onödigt och tråkigt, jag är besviken. Det finns andra ställen att sladda på, säger han. 

Annons:

Lillesjö IP, idrottsplatsen i utkanten av Mörlunda, fick under fredagskvällen ovälkommet besök av vad som ser ut att vara en fyrhjuling som har sladdat fyra-fem varv på ungdomsplanen som klubben använder till sjumanna- och femmannaspel.

– Det är oerhört tråkigt och förstör för många. Vi är uppriktigt sagt ledsna och arga över detta då det är många ideella krafter som lägger ner stora delar av sin fritid uppe på Lillesjö. Det man har gjort är bara för att förstöra, säger Johan-Arvid Danielsson, ordförande i Mörlunda GIF. 

"Det tror man inte ska hända"

Den tidigare olåsta grinden till anläggningen är numera låst och det är den tydligaste åtgärden klubben vidtagit. 

– Vi har grind och staket runt om för att vi inte vill få in några djur på planen. De har vi lyckats mota men att någon tar sig in och kör med ett fordon på planen tror man inte ska hända. Tittar man på sladdspåren känns det som att det är för smalt för en bil. Vi misstänker att det är en fyrhjuling, säger han.

Buskörningen har orsakat ett skadat ytskikt på fotbollsplanen. 

– Vi får komplettera med jord och hoppas att det växer igen, men det är mycket jobb med att sköta planen som det är. 

Klubben har valt att inte polisanmäla händelsen. 

– Nej, vi lägger inte mer kraft på det som har hänt. Vi har låst grinden, kör på och fokuserar på all glädje som finns i föreningen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt