VIF B vann bottenderbyt mot Hultsfred – tränarnas åsikter går isär

Vimmerby IF B drog det längsta strået i bottenmötet med Hultsfreds FK i division 3. Foto: Ossian Mathiasson

Bottenderby i damernas division 3. Nästjumbon Vimmerby IF B tog en betydelsefull trepoängare via 2–1 mot jumbon Hultsfreds FK.

Comebackande VIF-forwarden Julia Wirsén stötte enkelt in 1–0 från nära håll efter knappa halvtimmens spel och Elsa Nilsson såg till att Hultsfred kvitterade strax före halvtid. Det matchavgörande målet prickade VIF:s Klara Arrbrant in på en hörna i 57:e minuten.

VIF B höll undan, vann med uddamålet och klev upp på säker mark i årets tuffa division 3-serie.

– Jag tycker att det blev onödigt jämnt. Vi började rätt så tamt och de hade mycket energi i början. Sedan tog vi över matchen, visade mer kraft och hjärta och hade bättre flås. Det var det som avgjorde matchen. Extra kul att vi lyckade avgöra på en hörnvariant, säger VIF-ledaren Budo Ericsson.

"Vi ägde matchen"

Hultsfreds FK åkte på ytterligare en tung förlust, den sjunde i ordningen. HFK har en vinst och den kom efter att Färjestadens GoIF:s b-lag lämnat walk over.

– Ett fall framåt från vår sida med riktigt bra spel i första halvlek. Då var det vi som ägde matchen och borde ha gjort ett par mål med mer kyla. Vi pressade tillbaka dem och spelade oss fram till bra lägen. De fick en chans som de gjorde mål på, säger Christian Johansson.

Hultsfred kom inte upp i samma nivå efter paus, enligt Christian Johansson.

– De fick fler chanser och tog över matchen medan vi kroknade och blev trötta. Tråkigt att vi tappade markeringen vid deras 2–1. Vi hade därefter inte orken att forcera fram en kvittering och kom mest till halvlägen. Som helhet är jag nöjd, vi hade ingen dipp som vi har haft i tidigare matcher. Jag tycker faktiskt att vi var värda segern, säger Johansson.

Tränarna gav beröm till den kollektiva insatsen.