Annons:

Lokalt fotbollslag tillbaka efter ettårigt uppehåll:

Nästa säsong kommer det återigen spelas seniorfotboll på Virumsvallen i Virserum. Virserums SGF har anmält ett lag till division 6. Foto: Bildbyrån

Lokalt fotbollslag tillbaka efter ettårigt uppehåll: "Behöver ett seniorlag"

Seniorverksamheten har varit satt på paus under 2023. Nu har Virserums SGF bestämt sig för att göra comeback med ett seniorlag i seriespel 2024.  
– Vi kör igång ett seniorlag till nästa säsong, säger Adis Mulisic, en av tre ledare för det comebackande laget. 

Annons:

Samarbetet mellan Virserums SGF och Järnforsens AIK avslutades inför säsongen 2022. Det resulterade i en jobbig säsong för VSGF som inkasserade noll poäng på 16 matcher i division 6. 

På grund av ett alldeles för osäkert spelarunderlag kom inte VSGF till spel med ett seniorlag under 2023. 

Nu har VSGF bestämt sig för att göra comeback efter ett ettårigt uppehåll, något som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Vi kör igång ett seniorlag till nästa säsong. Vi känner att vi har ett ungdomslag med spelare födda 2008 som vi inte vill tappa plus att vi har möjlighet att fylla på med ett par äldre killar. Jag tror att det kommer se ganska bra ut, säger Adis Mulisic. 

"Ingen resultatbaserad målsättning"

Mulisic berättar att det är av stor betydelse att ha ett seniorlag i seriespel och ser fram emot comebacken. 

– Vi känner att samhället behöver ett seniorlag och framför allt behöver föreningen ett seniorlag. Vi har många ungdomsspelare som ska kunna ha någonting att komma upp i och vi känner att vi inte kan vänta ett, två eller tre år. Det blir bara svårare och svårare för varje år som går. Jag och Marcus (Andersson) känner tillsammans med sektionen att vi kör. 

VSGF kommer till spel ett lag i division 6 och har för avsikt att delta i Toyota Cup.

– Vi har ingen resultatbaserad målsättning överhuvudtaget utan vi ska se till att vi tar vara på våra ungdomsspelare som kommer underifrån. Det absolut viktigaste är att vi tar vara på våra unga spelare. 

Adis Mulisic kommer leda laget tillsammans med Marcus Andersson och Tomas Ahlqvist.

– Vi har tränat på bra inomhus under hösten och vintern och nu efter nyår kommer vi utöka med ett pass till i tältet i Hultsfred. Det har legat någonstans kring 14–19 spelare på träningarna. 

Kritisk till frimånaden

VSGF har gjort klart med tre hemvändare. Jonathan Sahlström och Alaa Al Saadi ansluter från Mörlunda GIF och Bzelal Poturak från Järnforsens AIK. 

– Vi har ett par till på gång in och de är riktigt bra. 

Han har varit kritisk till frimånaden tidigare och är av samma uppfattning nu. 

– Jag har varit väldigt negativ mot frimånanden tidigare och den är ännu mer katastrof nu. Det känns inte som att den ger någonting för någon längre. På den här nivån, division 5 och division 6, tycker jag inte att man ska hålla på spelare. Vill någon gå så får de gå. Det kvittar om det sker under eller utanför frimånaden. Så har vi jobbat och om alla gör det vet jag inte. På vår nivå gör det ingen nytta om man inte vill vara kvar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt