Annons:

Lojalseger i första cupmatchen – tre spelare utvisade efter tumult

Dzenan Hrnic, här i Storebro IF:s tröja, blev utvisad i slutminuterna av SK Lojals cupmatch mot HM IS. Foto: Simon Henriksson

Lojalseger i första cupmatchen – tre spelare utvisade efter tumult

SK Lojal inledde gruppspelet i Toyota Cup med en behaglig 2–0-vinst mot kommande seriekonkurrenten HM IS. Tråkiga scener avslutade matchen då tre spelare, två i Lojal och en i HM IS, blev utvisade. 

Annons:

SK Lojal har redan träningsspelat mot Fågelfors IF och Järnforsens AIK och gjorde sitt tredje framträdande på försäsongen på fredagskvällen.

Seriekonkurrenten HM IS stod för motståndet i premiären av Toyota Cup. 

Efter knappa halvtimmens spel sköt Deart Agushi 1–0 och Jetmir Shehi fyllde på med 2–0 i slutet av andra halvlek.

– Första målet var snyggt. Deart löpte sig fri och placerade in den. Andra målet var ännu snyggare. Jetmir löpte in bakom deras backlinje, tog emot en chippande boll från Ayman och chippade själv in bollen över målvakten, säger spelande tränaren Viktor Gimolli.

Tre spelare utvisade efter tumultscener

På det stora hela gjorde Lojal en fin prestation. 

– Det är vi som styr spelet och sätter press på dem. De skapar inte så mycket, men de har några perioder där de pressar oss bra. Alla är riktigt bra och vi tar bra beslut bortsett från det sista som sker i matchen, säger Viktor Gimolli. 

Matchen fick en dyster avslutning med tre spelare som fick syna det röda kortet – Deart Agushi och Dzenan Hrnic i Lojal och Teodor Berggren i HM IS. 

– Deart blev fälld och Dzenan tog straffen. Han sköt rakt på målvakten och när han skulle slå in returen träffade han målvakten som blev arg och knuffade till Dzenan. Dzenan knuffade tillbaka och det blev lite tumult. Dzenan och Deart fick rött kort i vårt lag och en spelare i HM fick rött kort. En till i deras lag borde nog ha fått rött också. Synd att det sker de sista minuterna när vi gör en så pass bra match. 

Dzenan Hrnic, Kushtrum Krasniqi och Deart Agushi förtjänade beröm. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt