Lojal utslaget ur cupen efter svag start

Mohammad Qasem gjorde SK Lojals enda mål i förlustmatchen mot Näshults IF i Toyota Cup. Foto: Ossian Mathiasson

SK Lojals Toyota Cup-äventyr är över. En svag öppningshalvlek blev lagets fall i utslagningsmatchen mot Näshults IF på söndagskvällen.

SK Lojal tog maximala nio poäng i gruppspelet av Toyota Cup efter vinster mot HM IS, Målilla GoIF och Krokstorps IF och avancerade till den andra omgången.

Där stötte Lojal på patrull och föll med 1–3 mot division 6-laget Näshults IF. Det betyder att Lojals cupäventyr är över för den här gången.

– Vi gjorde en väldigt dålig första halvlek och var inte alls påkopplade samtidigt som de gick in ordentligt i närkamperna. Vi släppte in två tidiga och billiga mål och det var på grund av våra egna misstag, säger tränaren Viktor Gimolli.

Lojal höjde sig i andra

Strax före halvtid valde Näshult att använda sin bonusstraff. Straffen räddades av Billy Inkoom, men Näshult fick slå om den då domaren ansåg att målvakten lämnade mållinjen innan straffen slogs. Näshult satte 3–0 vid andra försöket.

Mohammad Qasem reducerade till 1–3 i upptakten av andra halvlek. Lojal gjorde inga fler mål, men de hittade mer rätt i sitt spel efter paus.

– Andra halvlek är helt annorlunda i jämförelse med första halvlek. Det är vi som anfaller och skapar mycket lägen, men det ville sig inte. Jag tycker att det är ett lag vi ska slå, men då måste man vara påkopplad från start. Vi saknade också några spelare, säger Gimolli.

Två spelare i Lojal blev utvisade i slutminuterna. Beröm delades ut till målskytten Mohammad Qasem och Vladimir Radak, som gjorde bra ifrån sig mot innermittfältare och mittback.