Annons:

Flera tunga besked för HFK: ”Räknar inte med honom”

Jerker Einarsson har en del att fundera på inför premiären. Foto: Ossian Mathiasson

Flera tunga besked för HFK: ”Räknar inte med honom”

De etablerade spelarna har lämnat Hultsfreds FK en efter en inför den här säsongen. Nu ser HFK dessutom ut att få klara sig utan Oscar Karlsson.
– Efter att han sa att han ville ta ett break och tackade för sig så räknar jag inte med honom, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Det har hänt en hel del i Hultsfreds FK:s herrlag sedan säsongen 2018 tog slut. Borta är spelare som Albert Johansson, Filip Ingemarsson, Sebasthian Svensson, Ludwig Strömbom, Joacim Johansson och Kevin Olsson.

Nu ser HFK ut att även kunna räkna bort Oscar Karlsson.

– Efter det att han var i Vimmerby och testade och det inte blev något där så har han bara tränat två gånger med oss. Efter att han sa att han ville ta ett break och tackade för sig så räknar jag inte med honom. Han sa då att han inte vet om det blir spel i någon annan klubb. Vill han komma tillbaka så är han välkommen att göra det och bredda truppen, säger Jerker Einarsson. 

Borta hela våren

När det gäller Kevin Olsson så verkar hans beslut att inte spela stå fast.

– Det är inget nytt där. Jag har pratat med honom en gång under försäsongen och försökt att locka tillbaka honom och han är hjärtligt välkommen om han vill och får tillbaka suget. Däremot kommer jag inte lägga fokus på att tjata på spelare.

Negativt för Hultsfred är också att Alexander Bragstad har ådragit sig en skada som gör att han troligen kommer att missa hela vårsäsongen.

– Det är någon gammal muskelskada så det blir väl hela vårsäsongen, säger Jerker Einarsson. 

”Några guldkorn”

Men HFK:s otur stannar inte där. Även Martin Johansson och comebackande Andreas Knutsson är skadade.

– ”Knutte” gick sönder i träningsmatchen mot Vimmerby och blir borta i två till tre veckor. Martin är kanske två till tre veckor bort också.

Jerker Einarsson vill samtidigt betona att allt inte är nattsvart, långt därifrån.

– I truppen har vi pratat om att det finns en hel del som har blivit mycket bättre jämfört med förra säsongen, sammanhållningen till exempel. Däremot är det bra fotbollsspelare som har försvunnit och resultaten i träningsmatcherna har varit lite upp och ned. Men vi har några guldkorn i truppen som kan blomma ut. Vi ser positivt på det och har roligt och en bra nivå på träningarna, säger Jerker Einarsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt