Rosenfors vann målkalas på hemmaplan – vände sista 25

Nicole Nilsson var som så många gånger förr bäst i Rosenfors. Foto: Ossian Mathiasson

Tre mål under de sista 25 minuterna gjorde att Rosenfors IK kunde vända underläge till seger i kvällens hemmamatch mot HM IS.
– Alltid skönt med en seger, säger RIK-tränaren Ola Nilsson efter 5-3-triumfen.

Rosenfors fick en pangstart på matchen och ledde med 2-0 redan efter fem minuters spel.

– Vi började starkt, men sedan gick vi ned oss totalt resten av halvleken och det stod 2-2 i halvtid. I pausen pratade vi om att ta det lite lugnare, men istället blev det tvärtom och HM IS gjorde 3-2 i början av andra, säger Ola Nilsson.

Rosenfors tog sedan över spelet och kvitterade till 3-3 med 25 minuter kvar att spela. 4-3-målet kom fem minuter senare och 5-3 efter ungefär 85 minuter.

– Ser jag till spelet finns det mer att önska. Det här var inte vår bästa match, men det är alltid skönt med en seger.

Ida Hansson och Nicole Nilsson blev tvåmålskyttar för hemmalaget medan Emma Mobelius nätade en gång. Nicole Nilsson plussades för sin insats.

Ska spelas klart

I övrigt kan rapporteras att det nu är klart vad som händer med Rosenfors hemmamatch mot Krokstorp, som spelades den 29 april. RIK ledde med 2-1 när en Krokstorpspelare skadade sig och fördes till sjukhus och matchen bröts. Det står nu klart att de återstående 20 minuterna kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

– Det har jag aldrig varit med om innan, säger Ola Nilsson.