Annons:

Teknikern tillbaka i HFK – drömmer om att bli tränare: ”Skickar en signal”

Filip Ingemarsson återvänder till Hultsfreds FK. Foto: Ossian Mathiasson

Teknikern tillbaka i HFK – drömmer om att bli tränare: ”Skickar en signal”

Filip Ingemarsson vänder åter till Hultsfreds FK efter en halv säsong i IFK Tuna.
– Jag skickar en signal att jag vill spela i Hultsfreds FK och det kvittar om det blir i fyran eller i femman, säger Filip Ingemarsson.

Annons:

Offensivt skicklige Filip Ingemarsson blev helt klar för Tuna i april och har visat sig vara en viktig bricka i Tunas spel under division 4-säsongen. 

Nu står det klart att 30-åringen vänder hem till Hultsfreds FK och Knektavallen igen. 

– Jag väljer att gå tillbaka till HFK mycket för framtiden och för att få lära mig för att bli tränare när karriären är slut. Det är kanske inte så stor chans att Hultsfred håller sig i division 4 och Tuna ligger hyfsat till så jag känner inte att jag lämnar dem i sticket, säger Filip Ingemarsson. 

Drömmer om att bli tränare

Ingemarssons tanke är att bli tränare när han själv har lagt fotbollsskorna på hyllan och hoppas kunna lära sig mycket av HFK:s nye tränare Janne Olsson. 

– Jag har väl ett eller två år kvar som spelare, sedan hade det varit roligt att bli tränare. Jag ser gärna att Janne fortsätter efter denna säsong så jag kan lära mig mycket mer av honom. Jag gillar honom skarpt. Han vet vad han pratar om, säger Filip Ingemarsson. 

Hultsfred har med sex matcher kvar på programmet tolv poäng upp till IFK Oskarshamn på negativ kvalplats. Det är ett svårt läge som Hultsfred står inför och Ingemarsson är realistisk inför återkomsten. 

– Det är 18 poäng kvar att spela om så det är bara att blåsa på. Oskarshamn har ett tufft spelschema och vi ska göra vad vi kan även om chansen till förnyat kontrakt är liten, säger han och fortsätter:

– Det känns bättre att komma nu än efter säsongen. Ifall vi åker ur så åker jag med dem ner i division 5 och börjar om. Att åka ner i division 5 är inget som skrämmer mig. Jag vill visa det för alla yngre spelare i laget. Jag skickar en signal att jag vill spela i Hultsfreds FK och det kvittar om det blir i fyran eller i femman.

Vad säger du om din tid i Tuna?

– Det är många spelare som har mycket god kunskap och de spelar för att ha roligt. Det är kanske inte så seriöst men jag har haft roligt.

"Miss från alla håll"

När han lämnade HFK inför säsongen så menade han att det var mycket odemokratiskt som hände där och att det var en principsak som gjorde att han inte ville kvar. 

– Jag och Jerker (Einarsson, tidigare tränare i HFK) funkade ihop men vi hade helt olika syn på fotboll. Men det handlar om att det blev en kommunikationsmiss mellan föreningen och spelarrådet, det blev ingen demokratisk lösning på det. Det blev miss från alla håll som alla har lärt sig något av. Att gå till Tuna var mitt sätt att säga ifrån, säger han. 

Nu tycker han att det känns bra att återvända till Hultsfred. 

– När "VG" kom tillbaka till Tuna så sa han att han kom hem igen och jag väljer att säga samma sak. Jag kommer hem igen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt