Annons:

  • HFK föll i åskovädret – han var tillbaka på planen

    Ariel jublar över ett av sina mål i segermatchen mot HFK. Foto: Simon Henriksson

  • HFK föll i åskovädret – han var tillbaka på planen

    Rutinerade Sebasthian Svensson i duell.

HFK föll i åskovädret – han var tillbaka på planen

Christopher Einarsson har följt i Sebasthian Svensson och Johan "Happe" Nilssons fotspår. Trots den hårdföre innermittfältarens comeback blev det förlust, 1-4, hemma mot IF Ariel.
– Vi är inte riktigt där, säger HFK-tränaren Krister Borgh.

Annons:

Hultsfreds FK:s unga trupp har fått in en hel del rutin på sistone. Först gjorde Johan "Happe" Nilsson comeback och Sebasthian Svensson återvände också till grönvitt. 

I matchen mot IF Ariel på Knektavallen fanns även Christopher Einarsson med på planen.

– Han har tränat på efter uppehållet. Han spelade bara några matcher förra året, så han behöver komma in i det lite först. Men klart att det är ett tillskott för oss, säger Krister Borgh. 

En del lägen

Fredagskvällens match på Knektavallen bjöd på omväxlande väder och en mardrömsstart för hemmalaget. Redan efter nio minuter var det 0-2 på tavlan – och "Basse" Svensson hade gått från forward till mittback. 

– Det blir uppförsbacke direkt för oss där. Jag tycker att vi står upp helt okej efter första kvarten och spelmässigt är det en ganska jämn match över 90 minuter. Ariel är betydligt mer effektiva än oss och vi är inte riktigt där. Vi vinner inte många andrabollar och motlägg, säger Borgh. 

HFK skapade en del lägen för att reducera, men avsluten höll för låg kvalitet.

– Vi blir lite tama där. Vi ser ju att Ariel utnyttjar sina lägen. Både Jakob (Karlsson) och Victor (Ivarsson) är ju rutinerade och har spelat högre upp.

"Jättemånga bra lag"

I andra halvlek åskade det friskt runt om Knektavallen. Efter 69 minuter bröts matchen i cirka tio minuter innan den återupptogs på nytt. Kort efter att matchen gått igång igen gjorde Ariel 3-0. 

Matchen slutade 4-1 till gästerna efter att Sebasthian Strömbom tröstmålat för HFK. 

– Får vi kontakt vid 0-2... Då kanske det kan bli annorlunda. Men sammanfattningen är att vi gör det okej spelmässigt men är för tama. Ariel var bra och tunga att möta.

Hultsfred har nu tre poäng på tre omgångar.

– I nästa omgång möter vi seriefavoriten (Djursdala SK) också. Det är tufft. Det är många bra lag i den här serien. Storebro är bra, Ariel var bra, Södra Vi är bra och Djursdala är otroligt bra. Det är jättemånga bra lag i serien, så vi måste steppa upp lite och komma upp ett par nivåer. 

Målvakten Erik Arvidsson Hoffmann och Emil Tapper plussades. Tapper för sin andra halvlek. I övrigt finns det mer att önska, enligt Borgh. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt