Annons:

Hultsfred gjorde inget extra mot Extra: ”Gjorde det vi behövde”

Joel Ahnstedt gjorde tio mål när Hultsfreds HF vann med 31–26 mot HK Extra. Foto: Stefan Härnström

Hultsfred gjorde inget extra mot Extra: ”Gjorde det vi behövde”

Hultsfreds HF gjorde inte mycket mer än vad som krävdes när jumbon HK Extra besegrades med 31–26 på lördagen. 

– Vi gjorde det vi behövde göra så det var inte mer än så, säger tränaren Andreas Sundqvist. 

Annons:

Hultsfreds HF besegrade planenligt – men utan att glänsa – tabelljumbon HK Extra från Nyköping med 31–26 (13–10) och befäster sin placering i toppen av division 3-tabellen. 

– En godkänd insats, men inte mer än så. Vi gjorde det vi behövde göra och spelade inte särskilt bra, säger tränaren Andreas Sundqvist. 

Vad var det som brast i ert spel i dag?

– Jag tycker att vi saknade tempo i spelet och vilja. Det var lite lojt, vilket kan bero på att vi inte har tränat så mycket tillsammans under jul och nyår med tanke på att vi har haft corona i truppen. Vi har precis haft vår första hela träningsvecka, säger han. 

Upp i serietopp

Efter en målmässigt jämn inledning kopplade HHF ett järngrepp om lördagens match i Hagadal. HHF ledde med 13–10 i halvtid och hade god kontroll på tillställningen under de avslutande 30 minuterna. HHF vann med 31–26. 

– Vi märkte tidigt att vi vinner matchen om vi gör det vi ska och behöver inte göra något extra. Vi ledde hela matchen med tre-fyra mål. Varken jag eller spelarna var särskilt oroliga så det var en gemensam uppfattning om att vi hade matchen i säkert förvar. 

HHF är serieledare med nio poäng efter sex matcher, lika många poäng som tvåan HK Fräs som har en match mindre spelad. De ska under morgondagen möta trean Eksjö BK, som står på fem poäng efter fyra matcher. 

– Det verkar som att det är tre lag som slåss om seriesegern. Alla matcher är viktiga i en så pass kort serie. Vi har Fräs i sista matchen och den lär bli helt avgörande. 

Han missar resten av säsongen

Nyckelspelaren Gustaf Örnros trampade snett i inledningen av matchen och klev av. 

– Vi lindade om och kylde ner foten så jag hoppas och tror att det inte ska vara så allvarligt. Han kunde gå okej efter matchen. 

Sundqvist meddelar att HHF får klara sig utan Anton Söderström under resten av säsongen då han har slitit av korsbandet. 

Klart bäst i HHF var tiomålsskytten Joel Ahnstedt. 

Fakta

Målskyttar, HHF: Joel Ahnstedt 10, Robin Löfstedt 6, Christoffer Sundqvist 6, Elias Andersson Landholm 4, Tobias Stridh 2, William Östergren, Adrian Söderpalm, Axel Andersson Landholm. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt