Annons:

Ungt HHF kliver in i säsong med endast tio matcher:

Andreas Sundqvist är besviken på Svenska Handbollförbundet för att säsongen endast består av tio matcher. På lördag är det dags för premiär borta mot Finspång. Foto: Stefan Härnström

Ungt HHF kliver in i säsong med endast tio matcher: "Besvikna på förbundet"

Endast tio matcher på en hel säsong. Det är verkligheten för Hultsfreds HF som har tappat flera tongivande spelare och fyllt på från de egna leden.
– Vi är ganska besvikna på förbundet för att de har satt oss i en sån här sits där vi måste lappa ihop varje säsong för att det ska bli någonting, säger tränaren Andreas Sundqvist. 

Annons:

Förra helgens premiär mot Vadstena har skjutits på framtiden då motståndarlaget inte fick ihop lag till matchen. 

Nu är tanken att säsongen ska inledas med bortamatch mot Finspång på lördag. 

– Jag har inte hört något annat än att det blir match så det ska bli jättekul att komma igång. Vi har väntat extra länge i år, säger Andreas Sundqvist, tränare i Hultsfreds HF. 

Riktar kritik mot förbundet

Hultsfreds HF ställs mot Vadstena, Katrineholm, Malmslätt/Ljungsbro, Norrköping B och Finspång i division 3. Det som gör Andreas Sundqvist irriterad är att säsongen består av endast tio matcher från mitten av oktober till mitten av mars. 

– Vi är inte nöjda med upplägget som vi har fått från Svenska Handbollförbundet. Vi önskade trippelmöten och alla klubbar i serien fick ta ställning till det men vårt förslag röstades ner. Trippelmöten hade varit bättre, då hade det blivit mer kontinuitet i matchandet, säger Andreas Sundqvist. 

Hur ser du på era chanser i division 3?

– Vårt b-lag mötte några av lagen förra säsongen och vårt a-lag mötte ett par av dem också. Det är svårt att veta hur lagen ser ut i år och inte så lätt att åka och scouta dem med tanke på avståndet. Jag kan gissa att Finspång och Vadstena är de bästa lagen i serien, säger Andreas Sundqvist. 

Vad talar för att ni ska vara med i toppen och störa de andra lagen?

– Det är ändå rätt mycket som talar för det. Det kanske man inte skulle ha sagt innan säsongen men så som det har sett ut nu på träningar och träningsmatcher så är det på väg åt rätt håll. Vi spelar en fartfylld handboll som ska vara attraktiv att kolla på. 

Många spelare har lämnat

Det sker därmed en förändring i Hultsfreds spelsätt jämfört med tidigare säsonger. 

– Ja, verkligen. Hultsfred har alltid varit kända för att vara stora och starka i handbollskretsar, men det är vi inte i år. Vi är små och snabba istället och ett springglatt gäng som ska springa sönder motståndarlagen. De flesta spelarna är runt 20 år.

HHF har tappat flera nyckelspelare inför årets säsong. Det handlar om Joel Ahnstedt (Eksjö HK), Robin Löfstedt (slutat), Gustaf Örnros (flytt till Östersund), Adrian Söderpalm (timeout) och Oliver Carlford (timeout). 

– Gustav har flyttat till Östersund och testar sina vingar där uppe. Han spelar handboll och jobbar i Östersund. 

Hultsfred har inga nyförvärv att presentera inför årets säsong utan de har valt att lyfta upp många egna produkter. 

– Det är ingen spelare som sticker ut i vårt lag utan vi måste fungera som ett lag och spela tillsammans. Alla måste vara på hugget och vilja lika mycket.

Vad är målsättningen med årets säsong?

– Vi har inte satt upp någon gemensam målsättning inom laget men min personliga målsättning är att få en så attraktiv handboll som möjligt i det här laget och få spelet att se bra ut. En annan målsättning är att försöka vinna så många matcher som möjligt.

Tackade nej till division 2-plats 

Hultsfred fick precis som Västervik och Eksjö frågan om de ville ta klivet upp i division 3, vilket de tackade nej till. 

– I och med att vi visste att vi skulle få en helt ny trupp med nya roller så kände vi att det inte finns någon anledning till att ligga i botten av division 2. Då är det bättre att kunna ha chansen att vinna varje match och bygga något nytt och bra för framtiden. Jag är negativt inställd till förbundet men jag är positiv till vårt lagbygge och vår trupp. Det är kul att satsa på våra egna produkter och vi tycker att det ser bra ut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt