Annons:

Hultsfred ångar på – femte raka segern bärgades i grinig match

Andreas Sundqvists Hultsfreds HF har fem raka segrar i handbollens division 3. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfred ångar på – femte raka segern bärgades i grinig match

Hultsfreds HF går som tåget i handbollens division 3. I en grinig match mot Norrköpings HK B inkasserades den femte raka segern. 
– Vi är ett bättre spelande handbollslag, säger tränaren Andreas Sundqvist. 

Annons:

Hultsfreds HF vann sina tre matcher i höstas och svarade för en total överkörning, 50–24 mot Katrineholms AIK, i första matchen för 2023. 

Nu kan HHF stoltsera med att de har fem raka triumfer i handbollens division 3 och ligger en poäng före Vadstena HF som har en match mer spelad. 

– Det är jättekul och ett kvitto på att vi får fram bra spelare i Hultsfred. Det är bara egna produkter vi spelar med, säger Andreas Sundqvist. 

Tolv mål av Axel

Den femte raka segern bärgades borta mot Norrköpings HK B på lördagseftermiddagen. HHF ledde med 17–11 i paus och vann till slut den griniga matchen med 30–26.

– Jag tycker att det blir en annorlunda match mot vad vi har varit vana vid i de fyra tidigare matcherna. Det blev mer långsamt spel, mycket känslor och mycket gnäll från alla håll. Jag försökte hålla våra spelare lugna, men de gnällde på alla domslut från minut ett. Vår uppgift blev att hålla oss kalla och lugna och det var det som gjorde att vi lyckades vinna. Vi har många unga killar som gör det jäkligt bra, säger Andreas Sundqvist.

Det var Norrköpings tredjelag som HHF ställdes emot i denna fysiskt tuffa tillställning.

– Vi är ett bättre spelande handbollslag än vad de är och de har två lag i högre divisioner. De hade med sig spelare från division 2-laget och det fick vi jobba med. Det var en tuff match och vi fick ta mycket stryk. Tre av fyra spelare på niometer haltar och har ont här och där men det är det värt. Det var den skönaste segern hittills, säger Sundqvist. 

Målvakten Felix Andersson och tolvmålsskytten Axel Andersson Landholm var HHF:s främsta spelare. 

– Axel gjorde nio mål i första halvlek och blev sedan punktmarkerad i hela andra halvlek. Det blev lite annan slags handboll med mycket fem mot fem-spel.

Fakta

Målskyttar, HHF: Axel Andersson Landholm 12, Gustav Föghner 5, Elias Andersson Landholm 4, Oliver Pihl 3, Christoffer Sundqvist 3, Tobias Stridh 2, Erik Örnros 1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt