Annons:

Ny HHF-seger efter magnifik avslutning – vände stort underläge

Andreas Sundqvists HHF stod för en imponerande vändning i dagens match.

Ny HHF-seger efter magnifik avslutning – vände stort underläge

Hultsfreds HF var riktigt illa ute i bortamatchen mot nästjumbon Malmslätt/Ljungsbro HF. Tack vare en magnifik avslutning såg dock HHF till att vända ett stort underläge till seger med 32-26.

– Att vi lyckades vända har med vår moral att göra, vi slutar aldrig jobba för varandra, säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist efter den viktiga segern.

Annons:

På förhand kunde man kanske tro på en ganska enkel match för Hultsfred. Andreas Sundqvist var dock förberedd på en tuff match.

– Vi vet att de är bättre än tabellen visar, säger HHF-tränaren.

Växlade försvarsspel

Det skulle också visa sig bli en riktigt tuff holmgång för Hultsfred. I halvtid var ställningen 15-15 och med drygt 20 minuter kvar att spela hade hemmalaget gått fram till en oväntad ledning med hela 24-18.

Då vaknade HHF och stod för en minst sagt imponerande avslutning. Sista 20 minuterna vann bortalaget med 14-2 och därmed blev det seger i matchen med 32-26.

– Första halvlek var inte bra bakåt. Vi började med ett 5-1-försvar, som har fungerat bra tidigare under säsongen, men som inte alls fungerade idag. Efter en stund gick vi ner på 6-0 och då blev det bättre, men inte helt bra. De hade bra skytte och vi kom inte riktigt ut på dem. De fick skjuta ganska fritt och det gjorde det svårt för våra målvakter. Samtidigt gjorde vi lite för mycket tekniska fel i vårt anfallsspel, säger Andreas Sundqvist. 

Hesselgård och Pihl klev fram

Men vid underläge med sex bollar kom alltså vändningen.

– Vi lyckades rätta till det sista 20. Då spelade vi som vi ska, det var väldigt bra bakåt och vi satte dit våra lägen. Vi körde verkligen hela vägen in trots att det såg tungt ut på tavlan. Klart man inte var nöjd när vi låg under stort, men det viktiga är att det blev två poäng till slut.

Mittlåset med Rasmus Hesselgård och Oliver Pihl lyftes fram lite extra för sina insatser.

– De var otroligt bra, framförallt sista 20. Utan deras insats hade vi inte vunnit idag, säger Andreas Sundqvist.

Segern var HHF:s sjätte på lika många försök i division tre. 

Fakta

HHF:s målskyttar:

Axel Andersson Landholm 9

Gustav Föghner 9

Christoffer Sundqvist 3

Elias Andersson Landholm 3

Rasmus Hesselgård 3

Tobias Stridh 2

Erik Örnros 2

Erik Hoffmann 1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt