Annons:

Lämnade HHF inför – nu är han tillbaka blixtsnabbt

Andreas Sundqvists HHF möter Norrköping på söndagen. Foto: Arkivbild

Lämnade HHF inför – nu är han tillbaka blixtsnabbt

Inför säsongen lämnade Elias Andersson Landholm för en klubb i Växjö. Lagom till säsongens tredje match är han tillbaka i Hultsfreds HF.
– Han är redan spelklar, säger tränaren Andreas Sundqvist.

Annons:

Nykomlingen Hultsfreds HF har fått en tuff start i division 2 med två raka nederlag. HHF jagar nu ett trendbrott när fullpoängaren Norrköpings HK åker till Småland. 

Andreas Sundqvist har en bra känsla inför matchen.

– Det ska bli intressant att se om vi kan rätta till de fel vi har gjort hittills. Vi har haft ett bra snack i veckan och det ska bli intressant att se om vi kan fortsätta med det. 

Vad har ni skruvat på mest?

– Problemen har varit att vi inte varit med från start. Vi behöver vara tuffare och hårdare i försvaret och gå mer rakt på mål. Det är framför allt det. 

"Smälla och gå fort"

HHF-tränaren tror att Norrköping ska tillhöra toppen. 

– De kommer från ettan och vill tillbaka dit. Det kommer nog bli minst lika tufft som de två tidigare matcherna. Vi har mött deras b-lag tidigare och då har de haft med några a-lagsspelare. De har erfarenhet från spel högre upp. 

Vad behöver ni göra för att ha god segerchans?

– Vi måste få till vårt försvars- och målvaktsspel. Vi har inte kommit till så mycket lägen och haft för många tekniska fel. Vi behöver bli av med det och få in bollen. Det låter enkelt, men det är svårare än det låter. Nu kommer det smälla och gå fort, men vi har chans att slå alla lag. Vi behöver få till det över en hel match och inte ha för stora dippar.

Han är tillbaka

Samtliga spelare är tillgängliga. Det innebär att Felix Andersson är tillbaka i mål och Tobias Stridh är också med. Dessutom är Elias Andersson Landholm, som lämnade för ett lag i Växjö, åter en HHF-spelare. 

– Han är redan spelklar och det är jättebra. Han behövs med sin rutin från spel högre upp och blir en viktig spelare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt