Annons:

Tredje raka förlusten för Hultsfred trots pigg inledning:

Hultsfreds HF ledde med 12–11 efter 20 minuter och tappade till 14–21 i paus. Det gjorde att HHF förlorade hemmamatchen mot Norrköpings HK. Foto: Pixabay

Tredje raka förlusten för Hultsfred trots pigg inledning: "Rann iväg"

Hultsfreds HF höll jämna steg med Norrköpings HK i 20 minuter.
Sedan kom tappet som resulterade i tredje raka förlusten. HHF förlorade med 29–40 på hemmaplan.
– Ett fall framåt, men vi är inte riktigt där än och släpper in alldeles för mycket mål. Det är den snabba analysen, säger tränaren Andreas Sundqvist. 

Annons:

Hultsfred fick en bra start på hemmamatchen i Hagadal och nyckelspelaren Axel Andersson Landholm gjorde flera viktiga mål. Han kontrade in 9–8, kvitterade till 11–11 och kontrade in 12–11.

Då hade det gått 20 minuter och Hultsfred var verkligen med i snacket om poäng. 

– De första 20 minuterna är jättebra. Så bra har vi spelat så här långt under den här säsongen. Vi har pratat mycket om att vi ska vara med från start. Det är positivt att vi har lyckats rätta till det, sedan är det synd att vi inte kan hålla i det, säger Andreas Sundqvist. 

Tapp i slutet av första

Sedan var det slut på det roliga. Norrköping ändrade taktik och HHF blev tagna på sängen, började läcka bakåt och låg under med 14–21 i halvtid.

– De ändrade försvarsspel och gick ut offensivare på oss, vilket vi har problem med. Det bidrog till att vi gjorde en del tekniska fel samtidigt som de kunde kontra på oss. Det rann iväg i slutet på första halvlek, säger Sundqvist. 

Hur gick snacket i halvtid?

– Vi pratade om hur vi skulle lösa deras offensiva försvar, men då gick de ner på sex man igen. Det var ingenting vi kunde ha nytta av. Vi behövde också få till ett snabbare anfallsspel, säger Sundqvist. 

"Visste att det skulle bli tufft"

Hultsfred lyckades inte komma närmare efter paus utan Norrköping hade bra kontroll på matchen och drog ifrån ytterligare. 

HHF föll med 29–40 och inkasserade sin tredje raka förlust som nykomling i division 2.

– Det blev lite bättre, men glappet var för stort redan i halvtid. Hade vi kunnat hålla i spelet som vi hade i början av första så hade vi absolut haft chans på poäng i dag. 

Vad säger du om er start på säsongen?

– Vi visste att det skulle bli tufft, men vi hade kunnat hålla nere siffrorna lite mer. Jag tror att vi har mött tre av de bästa lagen i serien. Förhoppningsvis kommer det se lite bättre ut framöver. 

Målvakterna Felix Andersson och Tim Johansson förtjänade beröm ihop med Axel Andersson Landbolm och Christoffer Sundqvist. 

Fakta

Målskyttar, HHF: Axel Andersson Landholm 8, Gustav Föghner 5, Christoffer Sundqvist 4, Elias Andersson Landholm 4, Adrian Söderpalm 4, Gustaf Örnros 1, Rasmus Hesselgård 1, Mahmed Abdi Ali 1 och Oskar Andersson 1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt