Annons:

HHF släppte matchplanen - och fick storstryk igen

Andreas Sundqvist har en del att fundera på efter att Hultsfreds HF åkt på en ny storförlust.

HHF släppte matchplanen - och fick storstryk igen

I 30 minuter såg det bra ut. Sedan släppte Hutsfreds HF matchplanen och åkte på storstryk borta mot Eksjö BK.

– Jag behöver förmedla det jag vill förmedla på ett annat sätt, säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist självkritiskt efter 36-26-nederlaget.

Annons:

Nykomlingen Hultsfreds HF har fått en extremt tuff start i division två. I dagens bortamatch mot Eksjö fanns förhoppningar om att säsongens första seger skulle komma. Halvvägs in i matchen såg det också hoppfullt ut vid underläge med 16-15. Värt att notera är att hemmalagets ledningsmål kom med bara sekunden kvar att spela av halvleken.

– Det var roligt i 30 minuter. Vi hade en matchplan som vi följde till punkt och pricka i den första halvleken. Då spelade vi jättebra. Sen hände det något i början av andra där vi släppte matchplanen och gick på något eget istället och gjorde motsatsen till vad vi pratat om. Där gick det fort och vi tappade sju, åtta bollar snabbt, säger Andreas Sundqvist.

HHF-tränaren fortsätter:

– Jag vet inte vad det berodde på, men det är något som jag får ta på mig. Jag behöver förmedla det jag vill förmedla på ett annat sätt. Det är inga dåliga spelare jag har att jobba med.

Knappt sju minuter in i halvleken hade 16-15 blivit 23-16 i Eksjö-favör. Hemmalaget vann till slut med 36-26.

– Tio bollars skillnad tycker jag inte helt speglar matchbilden. Det gick väldigt fort när de fick de där målen. Vi måste jobba på att inte ha så långa dippar. Det man ändå ska ge spelarna är att de inte gav sig. De fortsatte att trycka och försöka ända till slutsignalen. Det tyder på att det finns bra moral i laget, säger Andreas Sundqvist.

Tuff inledning

HHF har startat division två med sex raka nederlag och har -81 i målskillnad.

Har det varit tuffare än ni trodde?

– Vi visste att det skulle vara tuffare än förra året. Kanske gick det lite för lätt för oss i division tre, det var egentligen inte svårt i någon match. Jag tycker ändå att vi blir bättre för varje match som går och det får vi ta med oss.

HHF-tränaren berömde de båda målvakterna Felix Andersson och Tim Johansson samt Christoffer Sundqvist, som gjorde ett bra jobb i defensiven, och moralen i laget.

HHF:s målskyttar mot Eksjö: Axel Andersson Landholm (8), Gustav Föghner (7), Elias Andersson Landholm (4), Adrian Söderpalm (2), Gustaf Örnros (2), Rasmus Hesselgård (1), Erik Örnros (1) och Oliver Pihl (1).

Tabellen kan ses HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt