Annons:

Åttonde raka förlusten för HHF:

HHF föll även på söndagen hemma mot Enköping. Foto: Stefan Härnström

Åttonde raka förlusten för HHF: "Var helt otroligt"

Hultsfreds HF:s kräftgång i division 2 fortsätter. Hemma mot bottenlaget Enköpings HS fanns chans till ett trendbrott – men gästerna vann med 39-31.
– Jag brukar inte skylla på domarna, men idag var det helt otroligt, säger tränaren Andreas Sundqvist.

Annons:

Dubbla matcher lördag och söndag. Goda chanser till säsongens första poäng förutspåddes inför helgen. Men HHF föll igår mot VästeråsIrsta och följde upp det med en ny förlust hemma mot Enköpings HS på lördagen.

Bottenlaget vann med 39-31. 

– Vi gör en bra match och gör så gott vi kan, men domarna var inte bra. Jag brukar inte skylla på domarna, men det var helt otroligt, säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Han ansåg allt gick emot hans lag. Bland annat fick både Gustav Föghner och Axel Andersson Landholm rött kort. 

– Enköping får en utvisning på hela matchen och vi får precis allt emot oss och massa med utvisningar. Jag vet inte vad de sysslade med, det går inte att spela handboll när det blir så.

Tappade ni disciplinen helt då?

– Det blir irriterat när man får allt emot sig. Det är svårt att hålla fokus då och hålla humöret uppe. Vad vi än gjorde i försvaret, så åkte vi ut för det. Jag förstår att det blir frustration då.

Var länge med i matchen

Hultsfred var annars med länge i matchen och låg under med 17-18 i paus. En stark start på den andra halvleken gjorde att HHF ledde med 20-18 i upptakten av andra halvlek. 

Men Enköping vände rätt snabbt tillbaka på steken igen och kunde sedan vinna med hela åtta bollars marginal.

– I första halvlek spelar vi bra och då var inte domarna lika mycket i centrum. Så länge vi har chansen försöker vi verkligen, men det är svårt att analysera en sådan här match. 

Var ni slitna efter igår?

– Jag upplever inte det. Vi var på hugget och taggade från början, men den goda känslan dödades rätt snabbt. 

Nu har ni åtta raka förluster. Hur ser du på läget?

– Jag har inte hunnit analysera så mycket ännu, men vi har en match kvar på höstsäsongen och sedan vänder serien. Det finns chans att ta 22 poäng och vi kommer jobba för det hela vägen. 

Axel Andersson Landholm stack ut med sina tolv mål. Övriga målskyttar var Adrian Söderpalm (4), Gustav Örnros (4), Erik Örnros (3), Oskar Andersson (3), Rasmus Hesselgård (2), Elias Andersson Landholm, Gustav Föghner, Erik Hoffman. 

Felix Andersson och Axel Andersson Landholm stack ut för Hultsfred.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt