Annons:

Oavgjort för Hultsfred efter sent tapp: ”Jäkligt missnöjda”

Christoffer Sundqvist gjorde en bra match för sitt Hultsfreds HF. Foto: Simon Henriksson

Oavgjort för Hultsfred efter sent tapp: ”Jäkligt missnöjda”

Hultsfreds HF var hela tiden i ledning i omstarten mot Kalmar HK. Det blev dock en poäng efter ett sent tapp. 
– På spelarna såg det ut som att de hade förlorat med tio bollar, säger tränaren Jesper Rüdiger efter 23–23 mot Kalmar. 

Annons:

Både Hultsfred och Kalmar kom till dagens match i Hagadals sporthall med varsin seger och Hultsfred var på väg mot säsongens andra seger när Christoffer Sundqvist sköt sitt sjätte mål fram till 23–20 med drygt åtta minuter kvar av matchen. 

Det var det sista målet som Hultsfred producerade framåt och de fick dock se sin tremålsledning glida ur händerna med tre raka bortamål. 

– Vi är jäkligt missnöjda. På spelarna såg det ut som att de hade förlorat med tio bollar när matchen var över. Vi hade matchen hela vägen innan vi började svaja. Vi gjorde på tok för lite för mål i andra halvlek. 23 mål bakåt ska båda lagen annars vara nöjda med, säger spelande tränaren Jesper Rüdiger.  

"Stressiga i vårt anfallsspel"

Hultsfred ledde ändå med 13–9 i halvtid och hade bra kontroll på matchens utveckling. 

– Vi hade en bra feeling efter första halvlek. Det kändes bra men inte jättebra. Vi hade en del att fila på, framför allt framåt. Vi blev statiska men vi hittade ändå målen som inte vi gjorde i andra halvlek. Vi fick problem med deras 5–1-försvar, säger Rüdiger och fortsätter:

– Vi överarbetade i försvaret och när vi spelade dåligt framåt så straffade dem oss direkt. De fick mål på våra tekniska misstag men å andra sidan, en poäng är bättre än noll poäng. Vi var stressiga i vårt anfallsspel och inte lika samspelta som vi var i dubbelmötet mot Rigel. I vanliga fall kan vi lösa ett 5–1-försvar men ibland har man sina dagar när det inte funkar. Vi får glada för att det inte blev noll poäng. 

Nyförvärvet debuterade

HHF:s nyförvärv från just Kalmar, Armen Aslanyan, svarade för två mål framåt och fick beröm av tränaren. 

– Han blev klar i fredags. Han har bra snärt i skottet och bra klipp i steget. Det är skottet som är hans bästa egenskap. Det är ett bra tillskott och han kommer bli en nyckelspelare när han har blivit varm i kläderna. 

Klart bäst i HHF var sexmålsskytten Christoffer Sundqvist.

– Han var säker i sina avslut.  

HHF är kvar på jumboplatsen med tre poäng på nio matcher. 

Fakta

Målen, HHF: Christoffer Sundqvist 6, Anton Söderström 4, Adrian Söderpalm 3, Armen Aslanyan 2, Gustav Örnros 2, Elias Andersson Landholm, Tobias Stridh, Anton Tuvesson, Mattias Wahlman, Joel Albertsson, Henrik Böris. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt