Annons:

HHF nära poäng efter bra upphämtning

Jesper Rüdigers Hultsfred åkte på en knapp förlust mot Eksjö. Foto: Ossian Mathiasson

HHF nära poäng efter bra upphämtning

Hultsfreds HF var nära att få med sig en poäng borta mot Eksjö BK. Men ett stolpskott under slutminuten grusade poängchanserna.

Annons:

Hultsfred hängde inte alls med i svängarna i början av kvällens bortamatch mot Eksjö och låg under med 0–4 efter fem minuter och 9–15 efter 24 minuter. 

Med fyra raka mål i slutet av första halvlek fick Hultsfred en bra känsla av att de var på väg in i matchen. 

– Vi började horribelt, det är kanske där vi faller. Vi fick jobba i uppförsbacke i stort sett hela matchen men vi gav oss aldrig och visade mental styrka genom att jobba oss tillbaka när de gled ifrån oss, säger tränaren Jesper Rüdiger. 

Spännande avslutning

Andra halvlek blev en rafflande historia där HHF, som låg under med sex bollar med tolv minuter kvar av matchen, kröp närmare och hade endast ett mål upp med en och en halv minut kvar på matchuret. 

– Det var ett derby som i andra halvlek var väldigt spännande att kolla på. Vi fick efter 29–30-målet ytterligare ett anfall för att kvittera men då sköt vi stolpen. I nästa anfall gjorde de mål och punkterade matchen med bara 15-20 sekunder kvar, säger Rüdiger och fortsätter:

– I slutet av matchen såg de nervösa ut, jag trodde faktiskt att vi skulle vända på det men det var småmarginaler som gjorde att de vann. Kollektivet ska ha beröm för att de aldrig gav sig. 

Vad säger du om lagets utveckling?

– Skillnaden är stor i jämförelse med hur det var i början av säsongen. Även om det är surt att förlora så känns det bra. Vi är där i matchen och är inte direkt borta efter tio minuter.  

Plus till målvakten Felix Andersson och mittsexan Joel Albertsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt