Annons:

Efterlängtad seger för HHF: ”Var fokuserat från alla håll”

Hultsfreds HF tog en skön seger hemma mot Karlskrona U. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Hultsfreds HF har bara tagit en seger i år. I dag kom andra segern. IFK Karlskrona U besegrades med 29–24.
– Det var verkligen skönt. Inställningen var jättebra i 60 minuter, säger tränaren Andreas Sundqvist.

Annons:

Hultsfreds har blandat och gett i många matcher under årets säsong i division 3 och åkt på mestadels förluster.

I dag kom ett efterlängtat segerjubel när mittenlaget IFK Karlskrona U avfärdades hemma i Hagadals Sporthall.

– Det var fokuserat från alla håll och alla visste vad vi skulle göra och vi gjorde det bra. Vi slarvade inte lika mycket som vi har gjort i tidigare matcher och det var inte lika mycket tekniska misstag. Defensiven var också riktigt bra och står man rätt i defensiven så kommer målen efterhand. 24 mål bakåt är vi nöjda med, säger Andreas Sundqvist.

HHF ledde matchen igenom och släppte aldrig in Karlskronas reserver.

– Vi hade hela tiden ett litet försprång. Vi hade 15–12 i halvtid. I tidigare matcher har vi haft djupa svackor som har sänkt oss. I dag hade vi ingen stor svacka förutom en kortare period där vi tappade några bollar och kastade fel men vi organiserade upp det igen. Vi höll oss fokuserade och tog inget för givet, säger Sundqvist.

Klart bäst i HHF var Henrik Böris med elva mål och Wictor Dehlin, som imponerade i både offensiven och defensiven.

HHF är kvar på jumboplatsen med fem poäng, lika många poäng som KFUM Kalmar. Kvar att möta är serieettan Vetlanda och serietvåan Karlskrona Flottan.

Fakta

Målen, HHF: Henrik Böris 11, Anton Söderström 4, Gustaf Örnros 4, Wiktor Dehlin 4, Armen Aslanyan 2, Christoffer Sundqvist 2, Elias Andersson Landholm och Joel Albertsson.