VIMMERBY ÅKTE PÅ NY FÖRLUST OCH HALKAR EFTER I ALLETTAN

Vimmerby Hockey förlorade båda mötena med Väsby i Allettan. 0–2 på hemmais i tisdags och 3–4 i norra Stockholm i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey har fått en blytung start på Allettan. Den femte förlusten på sju försök kom i kvällens returmatch mot topplaget Väsby. Matchen slutade med en 3–4-förlust.

Första perioden var spelmässigt jämn med ett visst övertag för hemmalaget Väsby, som tog ledningen i powerplay efter knappt sju minuters spel. VH-forwarden Philip Elgestål hade precis satt sig på botbänken efter att ha åkt ut två minuter för interference då han träffade en Väsbyspelare med axeln i huvudet.

Det tog inte mer än 24 sekunder innan Lucas Feuk, utlånad till Väsby från allsvenska Västerviks IK, smällde in ledningsmålet med ett rappt direktskott som Robin Christoffersson inte lyckades rädda.

Vimmerby-kaptenen Jakob Karlsson såg till att utjämna till 1–1 efter 15.23. Han tog sig in i en bra yta framför mål och petade in pucken mellan benen på August Hedlund efter att lagkamraten Todd Winder hittat fram med en passning bakom förlängda mållinjen.

Nyförvärvets första mål i VH-dressen

Väsby återtog ledningen sju minuter in i andra perioden. Christian Holmblad hittade med en öppnande passning fram till Lucas Feuk som kom alldeles ensam med Robin Christoffersson, gjorde en kroppsfint och la retfullt in pucken i öppen kasse.

Knappt två och en minut senare var Vimmerby tillbaka målmässigt. Niki Koskinen slog en hård, distinkt passning till Tim Lindfors och nyförvärvet från Malmö Redhawks J20-lag satte bara ner klubban i isen och sköt 2–2 i sin andra match i VH-dressen.

Smålänningarnas glädje blev minst sagt kortvarig då Henrik Rommel dunkade in 3–2 med ett hårt direktskott.

Väsby utnyttjade pucktapp

Både Vimmerby och Väsby hade en del chanser i tredje perioden. Med drygt fyra minuter kvar av matchen hände det som inte fick hända. Niki Koskinen skulle slå en passning till en lagkamrat i egen zon men finländaren missade pucken och Väsby tackade, tog emot och utökade ledningen till 4–2. Sist på pucken var Henrik Rommel som hittade en lucka över axeln på Christoffersson.

VH begärde timeout och tog ut keepern med tre minuter kvar för att komma ifatt målmässigt. De fick ett ännu bättre läge i spel sex mot fyra då Henrik Rommel åkte ut två minuter för tripping när klockan stod på 18.18. VH-backen Oskar Carlsson smällde in 4–3-reduceringen med 27 sekunder kvar och VH lyckades aldrig få in en kvittering.

VH ligger näst sist i södra Allettan efter att ha förlorat fem av de sju första matcherna.

Fakta

Väsby–Vimmerby 4–3 (1–1, 2–1, 1–1)

Första perioden: 1–0 (6.54) Lucas Feuk (Christian Holmblad, Adam Falk) i spel fem mot fyra, 1–1 (15.23) Jakob Karlsson (Todd Winder, Ludvig Vännström)

Andra perioden: 2–1 (27.05) Lucas Feuk (Christian Holmblad, Jacob Spångberg), 2–2 (29.29) Tim Lindfors (Niki Koskinen), 3–2 (31.14) Henrik Rommel (Rasmus Sörgardt, Victor Andersson)

Tredje perioden: 4–2 (55.15) Henrik Rommel (Carl Wassenius, Victor Andersson), 4–3 (59.23) Oskar Carlsson (Jakob Karlsson) i spel sex mot fyra.

Skott: 30–26 (8–6, 10–8, 12–12)

Utvisningar, Väsby: 1x2 min, VH: 2x2 min