Annons:

Virserums SGF gör sig redo för seriepremiär mot Eksjö i dag. Daniel Öhlund, ny lagkapten i VSGF, samtalar här med tränaren Wictor Holmberg på sista träningen inför premiären. Foto: Privat

Många nya ansikten i truppen – nu ska spelare från trakten ta nästa kliv

Virserums SGF:s trupps är i ständig förändring. Inför årets säsong har både importspelare och rutinerade spelare lämnat och tio nya spelare plockats in. 
– Jag tycker att laget ser väldigt spännande ut, säger tränaren Wictor Holmberg.

Annons:

Virserums SGF har i vanlig ordning haft stor spelaromsättning mellan säsongerna. Många spelare från fjolåret är inte kvar och truppen har förstärkts med tio nyförvärv inför helgens premiär i division 3.

– Jag är nöjd med alla nyförvärv i år och det har funnits en tanke med de vi har värvat in. Många spelarna från Boro/Vetlanda känner jag sedan tidigare. Jag vet vad jag får av dem och hur jag ska använda dem för att få ut max av deras prestationer. Vi har ett jämnare och spetsigare lag i år än tidigare säsonger, säger huvudtränaren Wictor Holmberg. 

Vad är det för spetsspelare du ser i ditt lag?

– Tanner (Hildebrandt) och Damian (Caringi) är mycket duktiga. Joel (Stridell) och Martin (Holmstrand) har sett riktigt intressanta ut. Öhlund (Daniel) har överraskat mest på mig då han har sett ruggigt bra ut, säger Holmberg. 

Rutinerade spelare har lämnat

VSGF har blivit av med flera rutinerade spelare. Kalle Edgren och Alexander Andersson har slutat och Robert Davidsson har gått till rivalen Åseda. 

Hur ska ni fylla tomrummen efter dem?

– Det är jättesvårt och det är tunga tapp. Jag tycker att killarna som har varit med i flera år har jobbat på sig lite rutin och är ledande spelare i omklädningsrummet. Det blir ganska naturligt att någon annan tar över. Daniel (Öhlund) har kommit in och är en suverän ledare. 

Hur ser du på att Robert Davidsson går till rivalen Åseda?

– Vi hade inte räknat med honom då han innan sista matchen sa att han kommer lägga av med hockeyn. 

Och då går han till Åseda?

– Det får vara för honom. Vi lägger ingen vikt vid det utan vi har två bra målvakter.

Fem importer i årets trupp

Wictor Holmberg är viktig för Virserum med sin drivkraft och sitt engagemang och går nu in på sin tredje säsong som huvudtränare för klubben.

Han hoppas att spelarna som har spelat i Virserum i några säsonger fortsätter sin utveckling och tar större roller i vinter. 

– Jag vill hela tiden att de lokala spelarna ska lyfta sig och ta ett eller två snäpp. Känslan är att flera av dem har gjort det och det är viktigt. 

VSGF har fem utländska spelare, tre kanadensare och två polacker, i årets trupp. Jeremy McNeil har återvänt till Virserum för sin tredje säsong och får nu sällskap av de kanadensiska forwardsen Tanner Hildebrandt och Damian Caringi och de polska backarna Oskar Bak och Szymon Bieniek. 

– Oskar och Szymon är två toppbackar. Oskar spelade i division 2 förra året och Szymon har spelat i riktigt bra juniorligor i USA de senaste två åren och blev utsedd till bästa back vid U18-VM med Polen. Han är ruggigt bra och en av de bättre backarna i vårt lag. 

Tanner Hildebrandt är en 29-årig storväxt forward och Wictor Holmberg tycker att det är den bästa värvningen han har gjort till VSGF. 

– Det är en spelare som utan tvekan kan spela högre upp i seriesystemet. Han har gjort några matcher i OHL och ECHL. 

Vill ta sig till alltrean

Virserum tog sig till alltrean efter en lyckad grundserie i fjol och fick därefter soppatorsk med endast en seger på 14 matcher i alltrean. 

– Det var dålig tajming på allting. Vi hade flera avbrott kopplade till corona och kom aldrig tillbaka till formen. Vi tog in några nya spelare men det föll sig inte väl ut. 

Vad är målsättningen med årets säsong?

– Vi ska först och främst ta oss till alltrean och komma topp tre i grundserien. Det kommer bli svårare i år då det finns många bra lag i toppen med Åseda, Värnamo, Skillingaryd och Lenhovda. 

Finns det något som oroar dig?

– Det är väl i så fall att vi fortfarande är lite tunna i truppen. Förhoppningen är att plocka in ett par killar till och bredda truppen. En back och en forward måste vi ha in så snabbt som möjligt. Vi har lite krokar ute och förhoppningsvis får vi något klart ganska snart. 

Han är VSGF:s nya lagkapten

Daniel Öhlund, nyförvärvet från Åseda, har utsetts ny lagkapten. Jeremy McNeil och Elias Grönberg är assisterande kaptener. 

Virserum premiärspelar borta mot Eksjö på söndagseftermiddagen.

– Det kommer bli tufft, jag har ingen aning om vad de har för lag. Vi får gå ut, köra vårt och se hur långt det räcker. Vi får ta match för match innan vi har mött alla lag en gång. Vi är rätt så säkra i oss själva med hur vi ska spela. Vi kommer spela lite mer rutinerat då vi har ett smartare lag.

Fakta

Virserums nyförvärv inför årets säsong: Jacob Axelsson (målvakt, Tingsryds AIF), Theo Karlsson (back, Boro/Vetlanda HC), Oskar Bak (back, Söderhamn/Ljusne HC), Szymon Bieniek (back, New Jersey Rockets), Jonathan Johansson (back, Boro/Vetlanda HC), Edvin Berggren (forward, Boro/Vetlanda HC), Tanner Hilderbrandt (forward, Peoria Rivermen) Daniel Öhlund (forward, Åseda IF), Noel Klein (forward, Boro/Vetlanda HC) och Damian Caringi (forward, Maryville University)

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt