Annons:

VH FÖRLORADE GRINIG PREMIÄR I HUDDINGE

Vimmerby Hockey fick nöja sig med en poäng i premiären av fortsättningsserien. Huddinge vände ett 0–1-underläge till seger med 2–1 efter förlängning. Foto: Ossian Mathiasson

VH FÖRLORADE GRINIG PREMIÄR I HUDDINGE

Vimmerby Hockeys grundserieinsats gjorde ingen glad. Nu börjar VH om i fortsättningsserien – och åkte på en tung 1–2-förlust mot Huddinge IK efter förlängning. 

Annons:

Både Vimmerby Hockey och Huddinge IK misslyckades med att ta sig till allettan. Nu är de två lagen topptippade i fortsättningsserien och möttes i den nya seriens premiärmöte på onsdagskvällen.

Vimmerby var på det stora hela det bättre laget i första perioden och utnyttjade en rejäl bjudning fram till 1–0. En Huddingeback slog en slarvig passning bakom förlängd mållinje och pucken gick fram till VH-forwarden Isac Andersson som hittade luckan mellan benen på den tidigare VH-keepern Oscar Walldén. 

Många utvisningar i andra

I en grinig och stökig andra period fick Huddinge och VH chansen i numerärt överläge vid flera tillfällen och det gjorde att det organiserade spelet uteblev. Vimmerby drog på sig fem tvåminutersutvisningar och Huddinge tre, men det föll inga mål. 

Huddinge utjämnade till 1–1 i mitten av tredje perioden när VH hade sin fjärdefemma på isen. Anton Nüth stod placerad framför Robin Christoffersson och tryckte in 1–1 från nära håll. 

Matchen gick till förlängning och Huddinge tog hand om bonuspoängen. Jacob Samuelsson fick pucken serverad i ett fritt läge framför målburen och lyckades pricka in segermålet. 

Vimmerby får bege sig hemåt med en poäng och möter Borås HC på hemmais på fredag kväll. 

En intervju med VH-tränaren Hampus Sylvegård dyker upp på sajten senare i kväll. 

Fakta

Huddinge–Vimmerby 2–1 (0–1, 0–0, 1–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (18.22) Isac Andersson 

Tredje perioden: 1–1 (47.02) Anton Nüth (Daniel Liiv, Filip Runbjer)

Förlängningen: 2–1 (61.56) Jacob Samuelsson (Filip Pilö, Anton Nüth)

Skott: 30–35 (10–16, 8–8, 9–10, 3–1)

Utvisningar, HIK: 7x2 min, VH: 8x2 min

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt