Blytung IKO-seger mot HV71 – nu avgörs allt i sjunde matchen

Viktor Lodin (tre poäng i kväll) jublar efetr det matchavgörande 4-2-målet i tom kasse. Foto: Bildbyrån

Hoppet om fortsatt spel i SHL lever vidare för IK Oskarshamn. Efter fullt rättvisa 4-2 hemma mot HV 71 i kväll, avgörs nu allt i den sjunde och avgörande matchen i Jönköping på fredag.

Ställningen efter den första perioden, som IKO dominerade kraftigt, var 2-1. David Quenneville pricksköt ett handledsskott upp i krysset i numerärt överläge i mitten av perioden, men gästerna kvitterade bara minuten senare. Hampus Karlsson gjorde sedan 2-1 i slutet av perioden efter rejält slarv i HV:s försvar.

I den andra perioden var hemmalagets övertag inte lika påtagligt, men man vann den ändå med 1-0. Med sex minuter kvar skickade Nick Olesen in 3-1 efter en snabb spelvändning. Strax dessförinnan hade hemmalaget två puckar i ramen – så inte på något sätt orättvist.

"Det ska bli magiskt"

HV fick in en tidig reducering i den tredje perioden, som annars mest likade ett enda långt ställningskrig, men när Viktor Lodin (tre poäng i kväll) gjorde 4-2 i tom kasse med minuten kvar att spela höll taket på att lyfta i sprängfyllda Be-Ge Hockey Center.

– Underbart, nu ska vi åka i väg och vinna match sju – det ska bli magiskt, sa Lodin till TV4 Play efter matchen.

– Vi hade en jättebra känsla i gruppen inför matchen, och så skönt att lyckas vinna. Nu ska vi ta hand om kropparna och göra vår bästa bortamatch på fredag.