Annons:

Hoppet om kvalseger ute för VSGF –

Robert Davidsson var Virserums bäste spelare när drömmen om division två dog. Foto: Simon Henriksson

Hoppet om kvalseger ute för VSGF – "Självklart tråkigt"

Virserums SGF har inte längre chans att vinna sin kvalgrupp till division två. Det står klart efter förlust på straffar mot Lund i dag. Tränaren Fredrik Pettersson var besviken över domarinsatsen.
– De kör över Davidsson vid två må och det är tragiskt att nivån är så dålig i ett kval, säger han efter 5–4 (1-0, 2-2, 1-2, 0-0, 1-0).

Annons:

Virserum hade behövt tre poäng för att hålla drömmen om en seger i kvalgruppen vid liv. När Jim Nordh satte 4–3 med mindre än tre minuter kvar att spela såg det extremt bra ut – men ett diskutabelt mål förstörde kvällen för Virserum. 

Med två minuter kvar kvitterade hemmalaget.

– Han skjuter Davidsson i halsen och kör över honom. Pucken tar hans byxa och går in. Det var likadant på deras 3–2-mål. Vi har inte gapat och skrikit, men jag är besviken på domarinsatsen. Det måste vara en högre nivå. De jobbar säkert på det, men domarna ligger långt ifrån själva ishockeyn.

 "Har inte koll"

Lund vann sedan på straffar och är därmed klara för division två nästa säsong. Virserum har ett litet hopp kvar som bästa tvåa, men hur stort det är är oklart.

– Vi ska vinna nästa match och sedan får vi summera hur det ser ut. Jag har inte koll på de andra serierna.

Hur ser du på att förstaplatsen är körd?

– Det är självklart tråkigt. Vi hade som målsättning att kliva upp i år och nu löste vi inte det, men vi kan inte lägga oss ned och dö. Vi ser att det är små marginaler mellan serierna.  

Robert Davidsson gjorde flera svettiga räddningar och var bäst i VSGF, som förlorade skotten med 47-17.

Poäng i Virserum: Jim Nordh (1+1), John Höggren (2+0), Alexander Andersson (0+1), Simon Dahl (0+1), Jesper Jansson (1+0), Sebastian Hägerström (0+1), Jonathan Engdahl (0+2).

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt