SÅ HÄR NÅR MAN INTE DIVISION TVÅ, VIRSERUMS SGF

Virserum är långt ifrån division två efter en ny förlust i dag. Foto: Linus Johansson

Efter ytterligare en förlust är Virserums SGF långt ifrån avancemang till division två. Laget lyckades inte hålla fokus och inte heller känslorna i styr hemma mot Trelleborg och förlorade med 5-2.

Efter att överraskande ha förlorat borta mot Halmstad Ravens i fredags var Virserum mer eller mindre piskat att hemmabesegra Trelleborg i dag. Det gjorde man inte. Nu lär det krävas fyra segrar i de återstående fyra matcherna för att VSGF ska ha en chans att nå division två.

Tidig utvisning på Dahl

Det blev en match där känslorna satt utanpå tröjorna och där Virserum var sämst på att kontrollera dem. Laget lyckades inte alls hålla fokus utan istället hamnade för mycket energi på domarna och andra saker som laget inte kan kontrollera.

Redan i inledningen av matchen åkte hemmalagets poängkung Simon Dahl på en utvisning (2+10) och strax efter det åkte VSGF på en ny utvisning på grund av att man hade sex spelare på isen. Då passade Trelleborg också på att göra matchens första mål. 0-1 stod sig sedan perioden ut.

Matchstraff för Thorstensson

I inledningen av den andra perioden bjöds Virserum in i matchen efter att bortalaget dragit på sig två täta utvisningar. Det resulterade i att Jim Nordh kvitterade till 1-1 i spel fem mot tre.

Sju minuter och 25 sekunder in i perioden återtog skåningarna ledningen, även det i powerplay. Några minuter senare hade gästerna chansen att utöka till 3-1, men Virserums-målvakten Felix Carlberg lyckades rädda straffen.

Sedan brakade det ihop ordentligt ute på isen efter att hemmaspelaren Karl Thorstensson åkt på ett matchstraff för kneeing samt fem minuters utvisning. I samma sekvens brakade VSGF-spelaren Kevin Pettersson ihop med gästernas Fredrik Anderberg och det resulterade i att båda fick sätta sig på botbänken.

Tre mål i powerplay

Några sekunder senare åkte också comebackande hemmaspelaren Emil Ågren ut och efter det kom spiken i kistan. Först kom 3-1 i spel fem mot tre och ett par minuter senare blev det också 4-1 i spel fem mot fyra.

Virserum var efter det aldrig nära att komma tillbaka målmässigt. Efter 53.31 kom istället 5-1, i powerplay förstås. Drygt tre minuter senare reducerade Simon Dahl till 5-2, men det hjälpte föga.