Annons:

Kanadensaren vill återvända till Virserum:

Wesley Howerton är intresserad av en återkomst till Virserums SGF. Foto: Privat

Kanadensaren vill återvända till Virserum: "Kände mig verkligen välkommen av alla"

Virserums SGF:s satsning på importspelare blev succé. Kanadensaren Wesley Howerton kommer med största sannolikhet återvända till klubben nästa säsong. 
– Det vill jag absolut göra, säger han.

Annons:

Virserums SGF plockade något oväntat in fem kanadensare och en tjeck till årets hockeysäsong och man kan lugnt påstå att de satte avtryck. 

Klubben vann alla säsongens matcher, tio till antalet, innan coronapandemins andra våg satte stopp för segertåget och stängde ner säsongen. 

Efter det snöpliga slutet rustar VSGF inför nästa säsong. Fyra spelare har förlängt sina kontrakt – och kanadensaren Wesley Howerton, som har åkt hem till Kanada, vill spela vidare i division 3-klubben. 

– Jag hoppas att saker och ting återgår till det normala och att jag kommer att kunna komma tillbaka. Jag ska träna med tränaren Holmberg (Wictor) om det och vet snart hur det blir, säger Wesley Howerton. 

Virserum siktar på uppflyttning till division 2 och jobbar för att bygga ett ännu starkare lag till nästa säsong. 

– Jag tror att vi hade det målet i början av denna säsong. Vi visste att vi hade en speciell grupp i vårt omklädningsrum och trodde att vi kunde vinna och gå upp i division 2 om vår säsong inte hade slutat så tidigt. Det kommer att finnas många bra spelare som vill spela här och jag tror att Wictor kan skriva kontrakt med några nya spelare som kan hjälpa oss att uppnå vårt mål nästa säsong. Det är verkligen spännande för oss som spelare och för våra fans, säger han. 

"Velat spela i Sverige sedan jag var liten"

Många blev säkerligen förvånade när Virserum plockade in sex importspelare till årets säsong. Att spela hockey i Sverige är något som Wesley Howerton har velat gärna sedan barnsben. 

– Jag har velat spela i Sverige sedan jag var liten. När jag var yngre var Vancouver Canucks mitt favoritlag i NHL. De hade massor av fantastiska svenska spelare som Näslund (Markus), Öhlund (Mattias) och bröderna Sedin (Henrik och Daniel), säger han och fortsätter: 

– Min agent hittade några lag som jag kunde spela för i Sverige och jag bestämde mig för att välja Virserum efter att ha pratat med Holmberg. VSGF erbjöd mig ett bra kontrakt och de trodde att laget kunde vara mycket starkt i år. Jag trodde att det skulle passa bra.

Vad säger du om säsongen och hur det hela slutade?

– Vi hade en fantastisk säsong. Vi var självsäkra och kände att vi kunde slå alla division 3-lag i hela landet. Vi såg alla fram emot Alltrean och en chans att spela i en kvalserie i slutet av säsongen. Det är en besvikelse att vi inte fick chansen att göra det. Vi kommer vara väldigt motiverade nästa säsong.

Hur skulle du beskriva tiden som du har haft i Sverige?

– Jag har haft det jättetrevligt. Jag kände mig verkligen välkommen av alla och jag gillade verkligen att uppleva en annan kultur. Sverige är ett så vackert land.

"Hoppas att de kommer tillbaka"

Två importspelare, Derek Chin och Dominik Brzek, är klara för fortsatt spel i VSGF. Hur det blir med de andra spelare – Jeremy McNeil, Thomas Mansbridge och Jordan Fogarty – är oklart.

– Jag har inte pratat så mycket om det med killarna sedan vår säsong slutade. Jag hoppas att de kommer tillbaka. Alla är bra spelare och betyder mycket för vårt lag och stad. 

Så här ser tränaren Wictor Holmberg på att Howerton vill återvända till VSGF.

– Såklart kul att han känner att han vill fortsätta och har haft det bra hos oss. Vi pratar med alla spelare just nu och känner dem lite på pulsen. Jag vill inte gå ut med mer än så, säger Holmberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt