Annons:

Kjell segrade i Bresontrofén – haft mycket strul senaste tiden

Kjell Fransson fick ställa sig överst på prispallen efter helgens tävling i Tierp. Foto: Privat

Kjell segrade i Bresontrofén – haft mycket strul senaste tiden

Skicklige rallyföraren Kjell Fransson fick ställa sig överst på prispallen efter Bresontrofén i Tierp. Han segrade före tvåan med 5,9 sekunder.
– Det gick riktigt bra, säger VMS-föraren.

Annons:

Kjell Fransson har annars haft en halvjobbig säsong. I februari var Hultsfredsbon en sekund från att vinna Svenska Rallyt och i Svenska Rallycupen hade han tvingats bryta de båda tidigare tävlingarna.

Men när Bresontrofén, som ingår i Svenska Rallycupen, avgjordes gick det betydligt bättre. 

– Det gick riktigt bra. Tierp Arena är ett fantastiskt ställe och det är två sträckor inne på arenan, som är asfaltssträckor. Det var där som vi tog segern. Ute i skogen var "Biffen" (Lars-Ove Olsson) före oss på alla utom en sträcka, berättar Kjell Fransson.

Men inne på asfalten var det Kjell som dominerade.

– Asfalten passade min bil lite bättre, så det var skönt att vinna. Det har varit mycket stolpe ut tidigare. Jag fick bryta Midnatssollsrallyt och körde på en älg i Götene. Så det här var verkligen skönt.

I årets upplaga av Svenska Rallycupen ingår totalt sju deltävlingar. Nästa körs i Vedum den 6 augusti och därefter kvarstår tre deltävlingar i serien som tar slut den 22 oktober. 

– Det är fyra tävlingar kvar, så det är bara att fortsätta satsa. Man får räkna bort en av sju deltävlingar, så omöjligt är det inte. Det finns hopp att klättra i tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt