Annons:

  • Akustiskt och intimt när bandet värmde upp inför sin Europaturné

    Hårdrocksbandet The Quill med Roger Nilsson, Magnus Ekwall och Christian Gustafsson gjorde en akustisk spelning hos Dackes Vinyl. Foto: Privat

  • Akustiskt och intimt när bandet värmde upp inför sin Europaturné
  • Akustiskt och intimt när bandet värmde upp inför sin Europaturné

Akustiskt och intimt när bandet värmde upp inför sin Europaturné

Niclas Torstensson fick chansen att bjuda skivkunderna i Virserum på en exklusiv spelning med, som han tycker, ett av Sveriges bästa hårdrocksband. Som bara veckor efter ger sig ut på Europaturné.
– Det är roligt att göra lite extra, säger han.

Annons:

Just den här gången var det inte bara vinylskivor som hördes spelas i butiken, utan helt andra toner när hårdrocksbandet The Quill från Mönsterås kom till Virserum för en liten intim spelning, helt akustiskt. Kort efter att de släppte sitt elfte album, "Wheel of Illusion".

– Det är ett ganska tufft rockband, just nu ett av Sveriges hetaste. Vi har fått kontakt genom Dackes Vinyl på lite skivmässor genom åren, så har det ena gett det andra, säger Niklas Torstensson. 

Det här var andra gången de spelade på Dackes Vinyl, senast var för två år sedan.

– Det tycker det är kul att göra lite annat.

Hur var intresset?

– Det kom ett 30-tal och det var jättetrevligt. Mellan varje låt ställde jag frågor till dem om deras musik, vad de gjort och hur de tänkt när musiken skrevs, det var jättetrevligt. Alla var nöjda och glada.

Är det mer aktiviteter på gång i butiken?

– Om jag hittar rätt grejer som passar kan det absolut bli så. Min målsättning är egentligen inte att ta dit band som spelar, för utrymmet är lite för litet, men det är någon mer som hört av sig och var intresserad av att komma med sitt lilla band. Så absolut kan det bli fler gånger om det passar min verksamhet.

– Det är roligt att göra lite extra, det blir så jäkla slentrian annars. Jag ska inte säga att jag gör något varje lördag jag har öppet, men jag försöker skruva till det lite i alla fall.

Närmast nu väntar en Europaturné för bandet som ska ge fyra spelningar på fyra dagar i Nederländerna, Belgien, Frankrike och Nederländerna igen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt