Annons:

Flyttar sin verksamhet till butik i centrum: ”För trångbodd”

Niclas Torstensson flyttar sin verksamhet "Dackes vinyl" till en butikslokal i centrala Virserum inom kort. Foto: Privat

Flyttar sin verksamhet till butik i centrum: ”För trångbodd”

Det blev bara ett drygt halvår på Bolaget för Dackes Vinyl. Nu flyttar Niclas Torstensson sin omfattande samling med LP-skivor till en tom lokal i centrala Virserum.
– Den stora vinsten är att det händer något inne i samhället, säger Niclas Torstensson.

Annons:

I dag är det sista gången för Dackes Vinyl på Bolaget i Virserum innan flyttlasset går vidare inom samhället. Niclas Torstensson har bestämt sig för att flytta upp verksamheten till Kyrkogatan och Kyrkbackens gamla butikslokal. 

– Första gången som jag kommer öppna där blir sista helgen i januari 2019. Efter att jag har haft öppet för sista gången på Bolaget kommer jag flytta upp grejerna till den nya lokalen, säger Niclas Torstensson.

Vad är huvudanledningarna till flytten?

– Det har funkat bra på Bolaget men jag är för trångbodd. Jag får inte plats med mina grejer och jag har så mycket mer grejer som jag vill göra något med. Här får jag en större lokal plus att jag fyller upp en lokal i centrala Virserum. Det är lika viktigt så det inte bara finns tomma butikslokaler så jag ser det som ett samhällsansvar också, säger Niclas Torstensson. 

"Som en sorts terapi"

Så sent som i början av juni år öppnade han sin vinylverksamhet på Bolaget vid Dackestop och har inte varit igång i mer än ett halvår. 

– Intresset har jag haft sedan jag var ung men samlandet började jag med för fem-sju år sedan och nu har det gått överstyr. Alla som samlar på något, vad det än är, vill ha mer och mer grejer. Jag startade i juni och nu är jag trångbodd. Jag får inte plats med alla grejer, säger han. 

Han säljer, byter och köper vinyl, cd-, lp- och ep-skivor samt singlar och trots att det är en bra plats som Torstensson har varit på med konst, kultur och musik på ett och samma område sker det en flytt. 

– Att ha en lokal i centrum var egentligen min tanke från början men det är svårt att hyra en lokal när man håller på med en sådan liten verksamhet som inte inbringar några större inkomster. Jag fick en förmånlig lösning med hyresvärden, då var det inget att tveka på.

Hur fick du idén till att börja med detta?

– Jag började samla på mig mycket grejer och kände att jag inte fick plats med det i källaren hemma. Jag hade hur mycket grejer som helst, då kom jag med tanken att jag ville hitta en lokal. Jag gör det mest för min egen skull, det blir som en sorts terapi för mig. Det viktigaste är inte att sälja utan jag gör det mycket för min egen del. 

"Blir av med massa bråte"

Han siktar på att ha öppet en gång i månaden under vintern och hösten för att sedan ha öppna upp butiken varje lördag under våren och sommaren. 

– Jag har inte underlag för att ha öppet varje dag och det är ingen som är ute och köper LP-skivor mitt i veckan i februari. 

Hur är känslan inför flytten?

– Inga problem, jag ser det som något positivt då jag blir av med massa bråte som jag har i källaren. Visst är det tråkigt att lämna Bolagsområdet men den stora vinsten är att det händer något inne i samhället.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt