Annons:

  • Många år sedan klubben hade lag i dressyr – nu är man klara för final

    Hultsfredsbygdens Ridklubb är klar för final i division tre dressyr lagtävling. I tredje och sista omgången bestod laget av Klara Steén, Kristina Andersson, Jenny Lind och Maria Falk Madali. Foto: Privat

  • Många år sedan klubben hade lag i dressyr – nu är man klara för final

    Blott 15-åriga Klara Steén på hästen Nova har varit lagets ankare och placerat sig i varje omgång. Foto: Privat

Många år sedan klubben hade lag i dressyr – nu är man klara för final

Hultsfredsbygdens Ridklubb har kvalificerat sig till final i dressyr lagtävling. Sista omgången avgjordes i helgen, då Västerviksortens RF stod värd för tävlingen.

Annons:

Tre fina placeringar under vårens lagtävlingar gjorde HBR till seriesegrare i division tre dressyr häst.

– Laget kom tvåa första omgången i Eksjö, följt av en vinst i Vimmerby och i helgen blev det en andraplats vid tävlingen i Västervik, berättar lagets tränare Maria Falk Madali.

Sammantaget gav det Hultsfredsbygdens Ridklubb 14 poäng och en plats i finalen som avgörs den 18 juni i Åseda.

– Verkligen jätteroligt. Det är ganska många år sedan nu som klubben hade ett lag i dressyr. Det är en prestation både att få ihop ett lag – och att komma så här långt, säger hon uppmuntrande.

Sex ryttare i laget

Sex ryttare har ingått i laget: Klara Steén, Jenny Lind, Kristina Andersson, Emelie Andersson, Sofie Hjelm och Maria Falk Madali, som annars är främst tränare.

– Ryttarna har tränat tillsammans på klubben varannan vecka för att öka sammanhållning och för att både ryttare och hästar ska vara förberedda på uppgiften. Inför varje omgång väljs fyra ryttare ut till laget, som tävlar med dagens tre bästa resultat, förklarar Maria Falk Madali.

Anmält lag till division två

Yngsta ryttaren i laget, Klara Steén blott 15 år har enligt Maria Falk Madali varit ankaren i laget. Hon har gått bra med hästen Nova och placerat sig på varje tävling.

– Vi har anmält ett lag till division två i höst, så flera av hästarna och deras ryttare kommer att flyttas upp ihop med ytterligare några ryttare som ska ingå i laget, säger Maria Falk och fortsätter:

– Samtidigt är tanken att vi ska ha ett lag i division tre nästa vår igen. Målet att även få med skolhästar och skolryttare. Det tar lite tid att träna hästarna för tävling, att få dem att funka i en omgivning de inte är vana vid.

På andra plats med tolv poäng placerade sig Vimmerbyortens Ryttarförening, som också är klar för final. Övriga lag som ingick i zon två är Västerviksortens Ryttarförening, Vetlandaortens Ryttarförening, Vissmålens Ridklubb och Holavedens Lantliga Ryttarförening.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt