Annons:

Fåordig om nästa års lagbygge efter semifinalsortin:

Säsongen är över för Ricky Kling och Mikael Teurnberg efter semifinalförlusten mot Lejonen. Foto: Ossian Mathiasson

Fåordig om nästa års lagbygge efter semifinalsortin: "Måste landa i det här"

Dackarnas dröm om att försvara sitt SM-guld gick i kras. Över två matcher var Målillaklubben utan chans mot guldfavoriten Lejonen. 
– Vi hade behövt åka på toppen av vår förmåga och när vi inte gör det så går det inte, säger lagledaren Mikael Teurnberg efter 37–53-förlusten.

Annons:

Dackarna behövde ta igen ett åttapoängsunderläge hemma mot Lejonen för att avancera till SM-final. 

När kanonstarten uteblev blev uppgiften övermäktig. Dackarna var bara i ledning vid ett tillfälle, 13–11 efter fyra heat, innan Lejonen drog ifrån – och det ordentligt. Guldjagande Lejonen svarade för två fyrtvåor och en femetta i de tre efterföljande heaten och ledde med 24–18 efter sju heat och 35–25 i paus. 

Nådastöten kom i elfte heatet då Lejonen tog en femetta och vinkade adjö till Dackarna i årets SM-slutspel. Dackarna föll med 37–53.

Lagledaren Mikael Teurnberg var tom och besviken efter semifinaluttåget. 

– Vi fick ett stryk mot ett bättre lag, det är bara så det är. Det blir smalare och smalare i det här skedet av säsongen. Vi hade behövt få en bra start och åka på toppen av vår förmåga och när vi inte gör det så går det inte, säger Mikael Teurnberg. 

Dackarna fick inte det poängövertag de hade hoppats på i inledningen av matchen och Lejonen var snäppet vassare på Skrotfrag Arena. 

– Vi fick stryk med 2–4 i första heatet och Janowski (Maciej) blev nollad direkt. Det är inte den starten man vill ha. Vi hade också behövt få ett övertag i första reservheatet men det slutade 3–3.

När kände du att finalplatsen gled er ur händer?

– I andra omgången efter första sladdpausen där vi förlorade tre heat med 5–13.

"Luften tog slut här"

Dackarnas formkurva har pekat stadigt uppåt efter den svaga säsongsstarten, men nu är säsongen över. 

– Jag hoppades på att vi skulle gå till final, men jag får acceptera att det tog slut här med tanke på hur säsongen har varit och att Lejonen har ett mycket bättre lag. Lejonens lagbudget är betydligt mycket större än vår budget, det kan jag med säkert säga. Vi gör det bra ändå. 

Känner du att ni räddade upp säsongen med att ta er till semifinal efter den svaga starten?

– Jag tycker inte att vi var så dåliga som poängen visade i grundserien. När vi fick det att snurra på så har vi gjort en fantastisk säsong. Det har varit som en ballong som har växt och växt och jag hoppades på att vi kunde växa lite till, men det kändes som att luften tog slut här. Vi har varit med i varje match på sistone och det har varit mycket go i truppen. Det blir tuffare och tuffare och om det inte funkar blir det så här. 

Vill inte prata om nästa säsong

Mikael Teurnberg har kontrakt med Dackarna över de två kommande säsongerna och hur han ska forma nästa års trupp vill han inte fokusera på i dag. En pusselbit har fallit på plats och det är att Filip Hjelmland kör vidare i klubben. 

– Det är ett mastodontarbete. Jag måste landa i det här och har inte velat göra så mycket. När jag är inne i en säsong vill jag inte jobba för mycket med nästa säsong. Men ska vi vara med och slåss om guld behöver vi ytterligare en toppförare. Det handlar också om ekonomi och det är styrelsen som bestämmer vad jag har för budget att arbeta med. Jag vet inte hur de tänker så det är som ett blankt papper nu.

Har någon förare i årets trupp aviserat att man lämnar?

– Jag har en förare som jag pratar med som inte kommer åka i den svenska ligan.

Vem?

– Det tänker jag inte säga något om. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt