Annons:

Smedstjärnan: ”Började känna lite osäkerhet”

Fredrik Lindgren började bli orolig efter tre raka femettor för Dackarna. Smederna vände sedan till en tvåpoängsseger. Foto: Ossian Mathiasson

Smedstjärnan: ”Började känna lite osäkerhet”

Eskilstuna Smederna vann det första heatet med 5-1. Sedan vände Dackarna på steken rejält och gick upp till ledning med 16-8.
– Jag började känna lite osäkerhet där. Så var det absolut, säger Fredrik Lindgren.

Annons:

Fredrik Lindgren var med och körde in en femetta till Smederna i det första heatet. Sedan fick han se lagkamraterna släppa till tre raka femettor och släppa upp Dackarna till en åttapoängsledning.

Spred det sig någon osäkerhet i det läget?

– Jag började känna lite osäkerhet där. Så var det absolut. Inte för egen del, men i stort sett alla våra förare började matchen på ett dåligt sätt. Det kan lätt bli att det fortsätter i den spiralen, men alla tog sig samman, bet ihop och vände på det, säger Fredrik Lindgren.

”Ladda om skallen”

Trots att Smederna förlorade den så kallade reservkampen med 14-3 blev det alltså seger med två poäng. Det innebär att lagets förare på plats ett till fem tog 13 poäng mer än Dackarnas dito.

– Vi gjorde en bra match på plats ett till fem. Reserverna (Pontus Aspgren och Linus Eklöf) hade det lite tuffare i kväll. Men så är det i speedway, när någon fallerar får någon annan höja sig. Över 15 heat tycker jag att vi gjorde en bra match.

Hur går tankarna inför matchen i morgon?

– Vi vill ju vinna SM-guld. Det handlar om att släppa den här matchen så fort som möjligt och ladda om skallen och fokusera på morgondagen. Vi måste gå in med inställningen att det är 0-0. Dackarna har ett så bra lag att de kan köra lika bra borta som hemma, precis som vi kan göra det, säger Fredrik Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt