Annons:

 Teurnberg om Bogdanovic: “Måste komma upp bättre

Avon van Dyck gjorde en fin insats för Dackarna ikväll. Foto: Samuel Josefsson

Teurnberg om Bogdanovic: “Måste komma upp bättre"

Dackarna förlorade andra träningsmatchen mot Vetlanda med hela 59-25. Nu blickar lagledare Mikael Teurnberg mot seriepremiären.

Annons:

Dackarna kommer ha två raka förluster när man kliver in i Bauhaus-ligan på tisdag. Vetlanda lyckades även vinna den andra träningsmatchen med förkrossande siffror: 59-25. Matchen försenades några minuter då regnet var nära att stoppa mötet mellan de två rivalerna.

– Det var en svåråkt bana och det var inte lätt för grabbarna. Men det blev bättre i slutet. Resultatet betyder ingenting, det handlar mer om utveckling och att vi går mot rätt håll. Jag tycker Avon Van Dyck gör det bra idag efter en tung kväll i Målilla. Bogdanovic måste komma upp bättre, där finns det saker att jobba på, säger Dackarnas lagledare, Mikael Teurnberg till vår tidning.

Finländaren kraschade

Poängbäst för Dackarna i förlusten blev nyförvärvet Tero Aarnio, som plockade på sig nio poäng. I matchens sista heat fick Aarnio chansen där han föll otäckt ner mot backen. Finländarens kedja gick av och slog upp mot benet. 

– Det blev nog en kraftig lårkaka, ingenting är brutet. Men han kämpade på bra och slet ikväll.

Nu väntar Västervik på tisdag och Teurnberg ser fram emot uppgiften.

– Det är helt andra förutsättningar. Nu får vi ladda för det. Ikväll fick vi se förare som slåss om de två sista platserna. Jag har laget i huvudet men inget är officiellt än. Pandemin kan fortfarande sätta stopp för våra förare. 

En förare som är med och slåss om en plats i laget är Avon Van Dyck. 18-åringen säger såhär om sin insats under kvällen:

– Banan var väldigt svårkörd men det släppte de två sista heaten. För egen del började jag inte jättebra men det gick bättre i slutet, säger Van Dyck efter matchen.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt