Annons:

Kritik mot livsmedelsbutik i Hultsfreds kommun efter inspektion

Grönsakerna i en livsmedelsbutik i kommunen riskerar att blanda ihop sig med väggmaterial som fallit ur hål i väggen vid grönsaksförsäljningen. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Kritik mot livsmedelsbutik i Hultsfreds kommun efter inspektion

Efter en oanmäld inspektion i en livsmedelsbutik i Hultsfreds kommun noterades flera brister när gäller framför allt lokalens skick och rengöring av lokal och utrustning.

Annons:

Miljö- och byggnadsförvaltningen utförde en livsmedelskontroll av en butik i Hultsfreds kommun för någon vecka sedan. Butiken får kritik på en rad punkter efter att inspektör varit och undersökt lokalerna. 

Golvet i lokalen var trasigt på flera ställen, vilket gör lokalen svår att rengöra. Väggen vid försäljningen av grönsaker hade många hål i sig och ur dem hade det fallit väggmaterial som riskerar att blanda ihop sig med grönsakerna. 

Finns risk för mögel

Hyllorna som grönsakskartongerna stod på var gjorda av spånskiva som är ett olämpligt material så det kan släppa små träflisor till livsmedel samt suga åt sig fukt och öka risken för tillväxt av mögel.

Rengöringen i butiken möttes också av kritik. Lokalens golv var inte rent och i kylen var det rostigt och smutsigt. Över grönsakerna fanns ett större hål i väggen som var mycket dammigt.

De allra flesta varorna i butiken hade märkning på svenska och därmed korrekt märkning men några av produkterna hade felaktig märkning. I lagkraven står det att obligatorisk livsmedelsinformation ska anges på svenska.

Coca Cola-flaskor har gått ut

Butiken har också fått klagomål om varor med passerat utgångsdatum på varor i butiken och vid inspektionen visade sig klagomålet stämma. Coca Cola-flaskorna i en korg på golvet hade passerat utgångsdatumet i november. Enligt inspektören utgör det ingen hälsorisk men det är ändå viktigt att ha rutiner för att ha koll på datum.

Avvikelserna kommer att följas upp i samband med nästa ordinarie livsmedelskontroll, då ska företagaren visa att lagstiftningens mål är uppfyllt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt