Annons:

Över 900 omärkta ägg i butik i kommunen – försäljningen stoppas

En matbutik i Hultsfreds kommun får inte sälja vidare några av de omärkta äggen som hittades vid en kontroll i förra veckan. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Över 900 omärkta ägg i butik i kommunen – försäljningen stoppas

En matbutik i Hultsfreds kommun stoppas från att sälja de omärkta äggen som hittades i butiken vid en inspektion förra veckan.

Annons:

Vid den ordinarie livsmedelskontrollen i butiken upptäcktes 46 kartonger med 20 ägg i varje (totalt cirka 920 ägg) som saknade stämpel. Äggen kom enligt verksamhetsutövaren från samma leverantör och producent som äggen intill som hade stämpel.

Ägg utan stämpel kan inte spåras till producent och det är inte tillåtet att sälja ägg utan stämpel i butik. Äggen plockades bort från butiken direkt under inspektionen.

Äggen ska skickas tillbaka

Verksamhetsutövaren uppmanas att skicka tillbaka de nämnda äggen till leverantören och även skicka in bekräftelse på att detta genomförts till kontrollmyndigheten.

Under inspektionen framkom det också information om att vissa produkter saknade fullständig märkning på svenska. 

Miljö- och byggnadsförvaltningen ska följa upp avvikelser för att se till att livsmedelslagstiftningen följs och vid den kontrollen ska företagaren visa att lagstiftningens mål är uppfyllt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt