Annons:

Nej till gratis halkskydd för kommunens äldre

Socialnämnden i Hultsfreds kommun vill inte dela ut gratis halkskydd till personer över 65 år. Foto: Västerviks kommun

Nej till gratis halkskydd för kommunens äldre

Socialnämnden har sagt sitt i frågan gällande gratis halkskydd till Hultsfreds kommuns äldre invånare. Det blir ett nej från deras sida och de anser att halkskydd faller inom individens ansvar.

Annons:

Det var i höstas som Liberalernas Börje Helgesson föreslog att kommunen skulle dela ut gratis broddar till de äldre medborgarna. I första hand till de som i dag har hemtjänst eller larm och i andra hand till alla över 65 år. 

Ärendet har tagit flera vändor men nyligen satte socialnämnden ned foten i frågan. Politikerna bestämde att föreslå att kommunstyrelsen avslår motionen och anta socialförvaltningens yttrande som sitt eget. 

Säger nej

Frågan har nämligen behandlats i en tidigare motion och det svaret ledde till att en arbetsgrupp bildades med uppdrag att ta fram beskrivning på olika former av enkla hjälpmedel. 

I uppdraget ingick även att ta fram en sammanställning på vilka enkla hjälpmedel som finns att tillgå och även ge förslag på var den enskilde kan köpa dessa hjälpmedel. 

Arbetsgruppen anser inte att halkskydd ska erbjudas till kommunens äldre invånare och menar att de äldre ska stå för skydden själva. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt