Annons:

Nekas bistånd – borde ha planerat sin ekonomi bättre

En man i 20-årsåldern nekas ekonomiskt bistånd och förvaltningsrätten anser att behovet kan tillgodoses med egna medel och en bättre planering. Foto: Simon Henriksson

Nekas bistånd – borde ha planerat sin ekonomi bättre

En man i 20-årsåldern från Hultsfreds kommun får inte ekonomiskt bistånd. Anledningen är att behovet kunde tillgodoses med egna medel och en bättre planering.

Annons:

Socialnämnden i Hultsfred beslutade i november förra året att avslå mannens ansökan om ekonomiskt bistånd till hyra och upphälle för en månad. 

Beslutet motiverades med att behovet kunde tillgodoses med egna medel då han hade inkomst i form av lön i augusti och september. Enligt socialnämnden borde han ha planerat sin ekonomi då han visste att hans inkomster skulle bli lägre när han började sina studier igen. 

Beslutet överklagades och han framförde att han inte hade tillräckligt med pengar, inte kunnat betala hyran på två månader och var tvungen att låna pengar. 

Förvaltningsrätten finner inte skäl att frångå socialnämndens normberäkning för november, som visar på ett överskott. Därför har överklagandet fått avslag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt