Annons:

Anser att man fick lämna sin bostad under hot – nekas bidrag till kläder

Socialnämnden i Hultsfreds kommun avslog ett pars ansökan om försörjningsstöd och bidrag till kläder och får nu rätt i förvaltningsrätten. Foto: Ossian Mathiasson

Anser att man fick lämna sin bostad under hot – nekas bidrag till kläder

Ett par från Hultsfreds kommun fick lämna sin bostad under hot från sin hyresgäst och hade inte möjlighet att få med sig några kläder.
Nu får de varken försörjningsstöd eller bidrag till kläder från socialnämnden i Hultsfreds kommun.

Annons:

I november förra året avslog socialnämnden i Hultsfreds kommun ett pars ansökan om försörjningsstöd för december och bidrag till kläder. 

De motiverade sitt beslut med att familjen inte visat att de utsatts för de hot som uppges vara anledningen till att de inte kunde återvända till sin tidigare bostad för att hämta kläder och tillhörigheter.

Överklagade beslutet

Paret uppgav nämligen att deras före detta hyresvärd gett dem två till tre dagar att lämna bostaden och de bedömdes därför ha haft möjlighet att ta med sig kläderna.

De har inte heller sökt arbete och saknar aktuella läkarintyg som visar att de inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande.

Socialnämndens beslut har överklagats av paret som menar att det inte framkommit att de ska fylla i listor över sökta arbeten eller ha sjukintyg i samtal med en socialsekreterare på kommunen.

Lämnade bostaden under hot

Enligt paret var den förra hyresvärden hotfull och när personen kom till dem en skulle de lämna sin bostad fortare än kvickt, annars skulle de få betala det hyresvärden förlorade på att de var kvar.

Förvaltningsrätten anser att socialnämnden har fog för sitt beslut och utredningen ger inte stöd för att paret av hälsoskäl eller andra orsaker är förhindrade att stå till arbetsmarknadens förfogande. De har inte heller visat att förhållandena varit sådana att de inte kunnat hämta sina tillhörigheter i förra bostaden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt