Annons:

Världens största orienteringsevent till Rosenfors – sponsring godkändes

Klubbat i fullmäktige. När O-ringen kommer till våra trakter 2024, närmare bestämt Rosenfors, går kommunen in med 220 000 kronor i sponsring. Foto: Bildbyrån

Världens största orienteringsevent till Rosenfors – sponsring godkändes

Världens största orienteringstävling O-Ringen kommer till Hultsfreds kommun med två av delsträckorna nästa år. Det får kommunfullmäktige att sponsra eventet. 
– Vi skulle exponeras nationellt och internationellt, sa Lars Rönnlund, kommunchef.

Annons:

Med andra ord, ett ypperligt tillfälle för Hultsfreds kommun att visa upp sig, vilket Åke Nilsson (KD) lyfte fram under debatten som föregick beslutet.

– Så det är oerhört positivt att vi fått det här tillfället, sa han och uppmuntrade till att kommunen skulle representeras med en utställning på O-Ringentorget i Oskarshamn.

När O-Ringen arrangeras i Kalmar län vecka 30 nästa år kommer två delsträckor gå i Rosenfors.

Det fick fullmäktigeledamöterna att enhälligt säga ja till ett sponsorbidrag på 220 000 kronor för etappvärdskap dag ett, utifrån en mall där kommunen bedömer värdet av sådana här förfrågningar.

– Man har gjort en analys av den turismekonomiska effekten där marknadsvärdet för arrangemanget bedöms vara stort eftersom O-Ringen är världens största orienteringstävling. Kommunen kommer att exponeras över ett års tid nationellt och internationellt och därmed förstärka sitt varumärke som evenemangskommun. Så det har slutligen landat i ett förslag där kommunen föreslås vara med och investera i O-Ringen i form av sponsring, sa Rönnlund under genomgången av ärendet.

Inget att erinra

Ingen ledamot hade något att erinra. Tomas Söreling (S) var först upp i talarstolen.

– Det är mycket positivt att vi deltar i det här, för man brukar säga att ”syns vi inte, så finns vi inte” och det här är ett stöd till folkrörelseidrotten orientering, så det är stora möjligheter att visa upp Hultsfreds kommun.

Den största delen av summan går till arrangören för etappvärdskap dag ett, vidare täcker pengarna etappriser i form av medaljer och enklare gåvor att ge till vinnarna i varje klass.

Vad får då kommunens pengar för värde tillbaka? Sponsorpaketet innebär att kommunen är invigningstalare, får möjlighet att exponera värdskapet på sin webb och lyfta fram loggan, bland mycket annat.

O-ringen är världens största orienteringsevenemang med omkring 18 400 deltagare som gör 75 000 starter. Ett 40-tal länder är representerade.

Den 21-27 juli 2024 är Smålandskusten med Oskarshamn i centrum värd för evenemanget. De två första dagarna är sträckorna förlagda i närheten av Rosenfors.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt