Annons:

HFK spelar för seger i kvalgruppen – ”Måste titta över vår verksamhet”

Marona Phalén hoppas förstås att hennes HFK ska knyta ihop säcken i kvalet till division två. Foto: Ossian Mathiasson

HFK spelar för seger i kvalgruppen – ”Måste titta över vår verksamhet”

Mycket talar för att Hultsfreds FK fixar avancemanget till division två på söndag. Men det är fortsatt oklart vad som händer vid ett sådant scenario.
– Vi har inte bestämt hur vi ska göra än utan måste titta över vår verksamhet, säger lagledaren Marona Phalén.

Annons:

Hultsfreds FK har så här långt gjort ett mycket starkt kval till division två. Laget inledde med att besegra Egnahem på bortaplan med 1-0. Därefter vände HFK underläge till seger med 3-1 mot Kristianopel hemma på Knektavallen.

– Det har verkligen gått jättebra. Tjejerna var jätteduktiga i Egnahem, alla bara körde på och det var riktigt bra att vinna där. Sen var det starkt att vända och vinna i andra matchen, det trodde vi kanske inte när vi låg under med 1-0, säger Marona Phalén.

Oviss framtid

Inför den sista kvalomgången på söndag har Hultsfred ett jätteläge att spela hem kvalgruppen. Allt som behövs är en poäng hemma mot avsågade jumbon Grimslöv. Det kan till och med räcka även om det blir förlust med ett mål, men då får inte Kristianopel vinna sin match med mer än ett mål.

– Det är klart att vi ska se till att klara av den här matchen nu. Men det får inte bli att vi blir för stolta efter två vinster och tar för lätt på det. Vi har bra stämning i laget och det ser bra ut.

Om HFK vinner kvalgruppen är laget berättigat till en plats i division två nästa säsong. Det är dock fortsatt oklart om de i sådana fall kommer att ta den chansen.

– Vi har inte bestämt hur vi ska göra än. Vi måste titta över vår verksamhet, det är inget att sticka under stol med. Det är skillnad på division två och division tre, säger Marona Phalén.

Hultsfred har hela truppen tillgänglig inför kvalavgörandet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt