Annons:

Han reagerar på S-beskedet:

Kommuninvånaren Henryk Hörner är inte förtjust i Dackevinds planerade vindkraftssatsning mellan Mörlunda, Målilla och Virserum. Foto: Pixabay

Han reagerar på S-beskedet: "Kan ni inte se hur många invånare som blir berörda?"

Jag vill reagera på beslutet av Socialdemokraterna att stödja Dackevinds projekt inför sommaren. 

Annons:

Jag kom till Hultsfreds kommun året 2004. Då jobbade jag som lärare i Berlin och försökte organisera ett projekt för att komma ut till naturen med ungdomar som bara känner livet i storstan. I samarbete med fritidsgården i Hultsfred genomförde vi flera projekt som blev jättesuccé. 

Jag själv blev så förtjust i området att jag sökte ett sommarhus som jag hittade i Tveta. Under flera år restaurerade jag ett gammalt torp och kunde fylla på energin efter det krävande lärarjobbet i Berlin. 

Året 2009 flyttade jag permanent till Tveta, då jag fick möjlighet att ta över ett turistföretag som jag flyttade också till Hultsfreds kommun. Under årens gång har jag kämpat mycket för gemensam utveckling av turism över kommunens gränser – och arbetet gav resultat. Ökande antal besökare för varje år. 

*

Om jag nu läser att Socialdemokraterna favoriserar ett jätteprojekt, som gör att mitt och många andras arbete går till spillo, blir jag jättebesviken. 

Kan ni inte se hur många invånare som blir berörda av ett sådant projekt? Och för vadå? 

Jag tror inte att ni vet vilken skatt ni har här med den nästan orörda naturen på flera håll i kommunen – och att förstöra den visar ingen känsla för långsiktighet.

Om ni tar trästaden Eksjö till exempel. De gjorde inte med den populära utvecklingen i slutet av 60-/ början av 70-talet. Nu är staden unik med de gamla trähus som inte har rivits och en magnet för besökare från överallt. 

*

Människor samlas mer och mer i stora städer där stressen blir mer och mer. De söker sig under semestertiderna ut till naturen och vill inte bli störda av industrianläggningar som syns från långa håll. De är ju högre än utsiktsplattformen av tv-tornet i Berlin. 

Hultsfred erbjuder naturen och möjligheten för folk att koppla av. Men är på väg att beröva sig dessa skatter. 

För mig står det klart. Om projektet blir av, flyttar jag och min sambo samt företaget ifrån Hultsfreds kommun. Jag ser ingen framtid för mig och mitt turistföretag i den här kommunen. 

Henryk Hörner, Projektbyrån i Småland AB vid Tveta Kullen

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt