Annons:

Någon eller några har rökt och urinerat i lekstugan på Lindblomskolan under helgen. Foto: Ossian Mathiasson

Urinering och rökning i lekstuga: ”Tråkigt att lekmiljön förstörs”

Någon gång under helgen har en eller flera okända gärningspersoner rökt och urinerat i en lekstuga på Lindblomskolan i Hultsfred.
– Det är riktigt tråkigt att elevernas lekmiljö förstörs och vandaliseras, säger Fredrik Laapotti, en av rektorerna på Lindblomskolan.

Annons:

Det var på måndagsmorgonen som ett par elever på Lindblomskolan i Hultsfred gjorde utomhuspedagogen Angelica Edén uppmärksam på att plexiglasskivan i dörren till lekstugan var bortplockad.

Hon gick in i stugan och såg att någon eller några personer har varit där under helgen och rökt och urinerat på golvet. 

– Vi håller lekstugan stängd just nu i väntan på att den ska tömmas på sitt innehåll och saneras, säger Angelica Edén. 

"Riktigt tråkigt"

I samband med tömningen och saneringen kan det hända att lekstugan görs om.

– Ja, det finns några olika kreativa lösningar för lekstugan men vi har inte landat i något förslag än. När vi väl ska sanera så kan vi göra något annat med den, säger Fredrik Laapotti. 

Hur ser du på det som har inträffat?

– Som rektor är det riktigt tråkigt att elevernas lekmiljö förstörs och vandaliseras. Samtidigt är det viktigt i samhället att ungdomarna har någonstans att gå på eftermiddagarna, säger Fredrik Laapotti och fortsätter: 

– Det är tråkigast för vår personal och våra elever som möter den synen på morgonen. Det är de som jag tycker synd om. Vi ser allvarligt på att man har rökt i lekstugan eftersom det står en soffa där inne och medför en stor brandfara. 

Hoppas på en lugn vår och sommar

Händelsen har polisanmälts och Lindblomskolan har varit i kontakt med kommunens trygghetsstrateg Linus Ivarsson för att informera om händelsen. 

– Det vi får hoppas på är att vi får en lugn vår och sommar. När det blir varmare utomhus så vet vi att ungdomar hänger mer på skolgården och vi vill inte ha ett samhälle där vi låser och sätter grindar till skolgården. Vi vill att arenan och skolgården ska användas efter skoltid, säger han. 

Det är en av många händelser som har hänt de senaste åren och Laapotti berättar att det blir som värst när våren gör entré och under sommarhalvåret. 

– Det är klart att man får vara på skolgården men det gäller att man respekterar barnens lekmiljö. Det är också viktigt att föräldrarna vet var ens barn är på kvällarna och vad de gör. I det här fallet vet vi inte vilka det är men det är sannolikt ungdomar eller unga vuxna, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt