Annons:

Här är förslag på tomtpriser i nya bostadsområdet: ”Rimliga priser”

Här i det nya bostadsområdet Herrstorpet i utkanten av Hultsfred ska det bli villatomter framöver. Foto: Hultsfreds kommun

Här är förslag på tomtpriser i nya bostadsområdet: ”Rimliga priser”

Nu finns förslag på vad tomterna i det nya bostadsområdet Herrstorpet kommer att kosta. Det presenterades på kommunstyrelsens sammanträde i tisdags. 

 

 

 

– Det känns som rimliga priser utifrån det attraktiva läget, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Helena Grybäck Svensson, vd på Hultsfreds Bostäder, lämnade i samband med kommunstyrelsens sammanträde tidigare i veckan en uppdatering av det nya bostadsområdet Herrstorpet i Hultsfred och förslag till tomttaxor som ska beslutas i kommunfullmäktige. 

19 personer står för närvarande i tomtkön, som får möjlighet att välja tomt i tur och ordning till fastställt tomtpris. Förslaget är att villatomterna, som kommer erbjudas personerna i tomtkön, finns i kvarteren Lerkvarnen och Lertäkten. 

– Föreslaget tomtpris för villatomter i kvarteret Lerkvarnen är 700 kronor per kvadratmeter och i kvarteret Lertäkten 800 kronor per kvadratmeter. Storleken på tomterna är mellan 800 och 1 200 kvadratmeter. Det är tomter som finns i södra delen av Herrstorpet, säger kommunalrådet Lars Rosander och fortsätter:

– Det är tomtpriser som har satts i förhållande till de kostnader som vi lägger ner i området vad gäller exploateringskostnader för vatten och avlopp och vägar. Vi har också en konkurrenssituation att ta hänsyn till med vad man ger och betalar för tomter med motsvarande läge i grannkommunerna. Det känns som rimliga priser utifrån det attraktiva läget. 

Byggnation för nära vatten?

Försäljningen föreslås starta när upphandlad entreprenör för markarbetena har presenterat en tidsplan för infrastruktur, troligtvis runt årsskiftet. Priset för en tomt i det nya bostadsområdet Herrstorpet blir mellan 600 000 kronor och en miljon kronor beroende på läge och storlek.

Åke Nilsson (KD) understryker att det nya bostadsområdets läge håller god klass. 

– Det finns också mycket bra och bra lägen, alla får inte den allra närmaste sjöutsikten över vattnet, säger Åke Nilsson. 

Han fortsatte med en fråga som han inte riktigt fick besvarad under sammanträdet med kommunstyrelsen: 

– Hur mycket kan man tänkas behöva fylla upp med eftersom tomterna ligger nära vatten, åtminstone de lägsta delarna närmast vattnet. MSB tittar på det med anledning av den senaste tidens besvärliga översvämningar. Det klagas en hel del och man kan i media läsa att kommuner inte tar hänsyn till det utan bygger för nära vatten. Det skulle vi kunna få kritik för men MSB planerar för skärpta regler. Vad det konkret kan innebär kunde inte Helena svara på under sammanträdet, säger Åke Nilsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt