Annons:

Socialchefen efter föräldrarnas motanmälan:

Socialchefen Ann-Gret Sillén kommenterar socialförvaltningens upprättade anmälan då en socialsekreterare ska ha blivit utsatt för hot och föräldrarnas motanmälan. Foto: Ossian Mathiasson

Socialchefen efter föräldrarnas motanmälan: "Något som polisen får utreda"

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har polisanmält ett par för hot mot tjänsteman som i sin tur har gjort en motanmälan. 
– Det blir något som polisen får utreda, säger socialchefen Ann-Gret Sillén. 

Annons:

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun upprättade i slutet av förra veckan en anmälan om hot mot tjänsteman efter att en socialsekreterare blivit utsatt för hot via sms från två föräldrar som hade fått ett negativt besked av okänd karaktär. 

Föräldrarna upprättade i sin tur en polisanmälan mot sekreteraren för falska anklagelser.

”Vi ser det inte som några hot som vi har uttalat till socialtjänsten i det sms som de hänvisar till. Det är ordspråk för att göra jämförelser och för att personen ska förstå vad man har gjort mot oss. Personen har trakasserat och kränkt oss, vi markerar att det inte är rätt så vi ger en varning till socialsekreteraren”, sa den ena föräldern i en intervju med Dagens Hultsfred. 

"Ingen tjänsteman ska behöva uppleva det"

Ann-Gret Sillén, socialchef i Hultsfreds kommun, ger här sin syn på socialförvaltningens upprättade anmälan och föräldrarnas motanmälan.  

– När en anställd får ett sådant meddelande som man upplever hotfullt gör vi en polisanmälan. Ingen tjänsteman ska behöva uppleva det. Att paret i sin tur gör en motanmälan blir något som polisen får utreda. Vi har gjort en anmälan och det är polisens sak att utreda, säger Ann-Gret Sillén. 

Föräldrarna ser sitt sms som en varning till socialsekreteraren, hur ser du på det?

– Jag tänker inte att vi går längre ner för att förstå vad de menar utan att polisen utreder saken. Vi får se om polisen bedömer det som hot mot tjänsteman eller inte. Om man som tjänsteman känner att ett meddelande inte känns bra så måste vi som arbetsgivare agera och göra en bedömning och en polisanmälan. Vi gör alltid en bedömning när vi tycker att det är över gränsen. Vi måste ibland förstå att människor inte är nöjda men gränsen finns där någonstans när vi går in och gör en polisanmälan.

 Vill du kommentera det som föräldrarna har angett i artikeln?

– Nej, jag har ingen kommentar till det. Det är deras känsla och den kan inte jag kommentera utan det får bli en del i polisens utredning.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt