Annons:

KD vill skjuta upp beslut om ny vindbruksplan i flera år

Lennart Davidsson har tillsammans med Folke Pleijert, båda KD, föreslagit att skjuta upp beslut om ny vindbruksplan i Hultsfreds kommun i tre år. Foto: Ossian Mathiasson

KD vill skjuta upp beslut om ny vindbruksplan i flera år

Hultsfreds kommun har tagit fram ett förslag på en ny vindbruksplan. Nu vill Kristdemokraterna skjuta upp beslutet om ny vindbruksplan i tre år. 

Annons:

Syftet med vindbruksplanen är att redovisa både möjliga och omöjliga områden för att bygga vindkraftverk i Hultsfreds kommun utifrån dagens och framtidens vindkraftsteknologi. 

Vindkraftskapitlet i Hultsfreds kommuns översiktsplan har varit inaktuellt, enligt dagens förutsättningar, och förslaget till ny vindbruksplan har varit ute på samråd de senaste månaderna. 

Nu har KD-politikerna Lennart Davidsson, ledamot och vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, och Folke Pleijert, ersättare i samma nämnd, lämnat in ett yrkande inför det beslut som nämnden ska fatta den 21 oktober. 

”Vi vill föreslå att nämnden och därefter kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Hultsfreds kommun beslutar att skjuta upp beslut om ny vindbruksplan i tre år för att ge invånare och kommunpolitiker chans att fördjupa sig i frågor som rör etablering av vindkraftsparker, dels utifrån den miljöpåverkan som kan överblickas vid en etablering och dels utifrån en eventuell ny lagstiftning och hur den påverka och kommer att tolkas vad gäller det kommunala vetot”, skriver Davidsson och Pleijert. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt