Annons:

Fullmäktigeledamot efterfrågar utvärdering av hemestersatsningen

Hultsfreds kommuns hemestersatsning har fallit väl ut. Fullmäktigeledamoten Owe Samuelsson (C) vill ta del av en utvärdering och en redovisning om hur många invånarkort som har utnyttjats. Foto: Stefan Härnström/Arkiv

Fullmäktigeledamot efterfrågar utvärdering av hemestersatsningen

Hultsfreds kommun har bjudit kommuninvånarna på lokala upplevelseveckor två somrar i rad. Nu efterfrågar fullmäktigeledamoten Owe Samuelsson (C) en utvärdering av hemestersatsningen 2021. 

Annons:

I samarbete mellan Hultsfreds kommun och olika turistaktörer har invånarkort tagits fram till alla kommuninvånare som har fått göra gratis besök på turistmål sommaren 2020 och 2021. 

Det är i en nyväckt motion som Owe Samuelsson är intresserad av att få veta mer om Hultsfreds kommuns hemestersatsning. Han vill att Visit Hultsfred redovisar i vilken omfattning invånarkortet har utnyttjats, både totalt och separat för respektive erbjudande. 

”På så sätt skulle fullmäktige och allmänhet få inblick i resultatet av satsningen. Om den har varit positiv för alla parter så skulle man inför nästa sommar dels kunna fortsätta erbjuda ”hemester” och dels eventuellt utöka besöksmålen”, skriver Owe Samuelsson (C) i motionen. 

Han föreslår också en omvärdering av erbjudandet av hotell- och campingnätter. 

”Slopa lotterierna och erbjud alla kommuninvånare att till reducerat pris boka övernattningar, egna om så önskas eller att skänka till nära och kära på annan ort. Hultsfred behöver turister”, skriver Owe Samuelsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt