Annons:

Här är nästa ort som ska förses med multiarena:

I slutet av november är tanken att en multiarena ska stå färdig i nära anslutning till skolan i Målilla. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Här är nästa ort som ska förses med multiarena: "Blir ett jättelyft"

Det finns multiarenor på flera orter i Hultsfreds kommun. Nu ska det byggas en multiarena i Målilla också och placeringen blir där modulerna för grundsärskolan har stått tidigare.

Annons:

De senaste åren har multiarenor byggts vid bland annat Lindblomskolan i Hultsfred, Vena skola och Emådalskolan i Mörlunda. 

Nu är det Målillas tur. Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef i Hultsfreds kommun, berättar att flera platser i Målilla har diskuterats för placering av multiarenan och det står nu klart att den ska byggas där grundsärskolans tidigare moduler var placerade vid Målilla skola. 

– Att bygga en multiarena i Målilla kom upp i samband med ortspromenaden och det är något som vi tittar på. Multiarenan hamnade givetvis på vårt bord i samarbete med ÖSK. Vi har synliggjort och tittat på det och tyckt att det skulle bli ypperligt att bygga en multiarena runt skolan, dels för barnens skull och dels för allmänhetens skull. Det blir ett jättelyft. Det är positivt att det händer så mycket på våra orter, säger Tommy Svensson Pöder. 

"Ett klokt beslut att lägga den där"

Först var Hultsfreds kommuns tanke att placera multiarenan på skolans framsida och i nära anslutning till riksvägen. Nu kommer den byggas på andra sidan och vara i närheten av den nya gång- och cykelvägen, fotbollsplanen och bandyplanen.

– Vi ville först och främst visa den lite mer men vi kände i ett samarbete med alla att vi tog ett klokt beslut att lägga den bakom skolan. Läget blir kanon och vi synliggör multiarenan med närhet till andra arenor eftersom vi har mycket folk i rörelse till olika arenor. Det är också nära för skolan och vi behåller tryggheten i ett bra område, säger Tommy Svensson Pöder.

Det blir ett riktigt centrumområde vad gäller aktiviteter i Målilla med tanke om att det finns padelbana, boulebana, fotbollsplaner, bandyplan och ett utegym håller på att byggas. 

En multiarena är en liten idrottsarena där det går att spela många sporter, bland annat basket, fotboll, innebandy. 

– Om jag tittar på säkerheten och tryggheten så ligger multiarenan väldigt bra till. Riksväg 34 hade kommit väldigt nära om vi hade placerat den framför skolan. Det är en anläggning som allmänheten kan använda varje dag. Titta bara på Lindblomskolans multiarena som har använts något enormt sedan den färdigställdes. Det blir ett fantastiskt område så det känns både spännande och positivt. 

Så ser tidsplanen ut

Simon Råsbacken, projektledare på ÖSK, har förhoppningar om att multiarenan ska stå färdig i slutet av november. 

– Jag vet att de inte har börjat med multiarenan på grund av att det har varit vissa leveransproblem men det ska inte vara någon fara. Projektet ska vara färdigt i sin helhet i slutet av november och jag har inte hört någon annan försening kring arenan. Själva utformningen blir en blandning mellan den som finns i Hultsfred och den som finns i Mörlunda, säger Råsbacken. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt