Annons:

FRITIDS TVINGAS STÄNGA – ALL PERSONAL ÄR SJUK

Fritidshemmet i Vena har fått stängas både torsdag och fredag. Foto: Ossian Mathiasson

FRITIDS TVINGAS STÄNGA – ALL PERSONAL ÄR SJUK

Fritidshemmet i Vena har fått slå igen både torsdag och fredagen. Orsaken är att all ordinarie personal är hemma med covid-19. – Vi har verkligen försökt, men fick stänga fritids med kort varsel, säger rektorn Louise Andersson.

Annons:

Det var sent på onsdagen som barn- och utbildningsnämndens ordförande Magnus Hultman (M) tvingades ta ett delegationsbeslut på att stänga fritids under återstoden av veckan, vilket Vimmerby Tidning var först att rapportera om.

Beslutet grundar sig att all personal på fritids ligger hemma med covid-19. 

– All ordinarie fritidspersonal är hemma och sjuka i covid. Vi har ju väldigt många barn inskrivna i verksamheten och det finns inte vikarier i den mängd att ta till. Det hade blivit för tufft för vikarierna också. Vi har verkligen försökt få ihop dagen för det är mycket personal i skolan som också är sjuka. Vi fick ihop skoldagen, men fritids fick vi stänga med kort varsel, säger rektorn Louise Andersson.

34 barn skulle ha varit på Lejonkulans fritidshem på torsdagen.

– Det är olyckligt och vi hoppas att vi slipper göra det igen. Det är ju inget vi vill göra, utan vi var så illa tvungna, säger hon.

Hyllar vårdnadshavarna

Två barn, vars föräldrar har arbete inom samhällsviktig verksamhet, håller man öppet för.

– Det är lite lättare för en vikarie att ha ansvar för två barn än att driva ett fritids med 34 elever. Det är stor skillnad.

Det är inte många barn som är sjuka, så att vårdnadshavarna har kunnat lösa situationen är Louise Andersson väldigt tacksam över.

– Det här togs med jättekort varsel och det är fantastiskt hur snabbt alla vårdnadshavare kunde ställa om. Beslutet togs efter de flesta hade slutat sina jobb och jag hade förväntat mig mycket fler samtal. Det har varit tyst i luren och jag är tacksam för att de kunde hjälpa oss på det här sättet. Jag vill verkligen rikta ett stort tack till dem, för de har hjälpt oss jättemycket. Jag vill tacka all skolpersonal och alla vikarier också. De hoppar in för varandra och sliter verkligen. Det har de behövt göra under lång tid och det har varit en ansträngd situation i Vena hela höst- och vårterminen. Det blir enormt påfrestande att leva i det varje så här länge. 

Förhoppningen är att kunna ha öppet igen på måndag. 

– Vi ska ha en samling under fredagen och kolla av med all personal. Vi hoppas att vi inte behöver förlänga det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt